Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ημιμαραθώνιος “Ελλέβορος” (Helleborus Half Marathon) και “Μονοπάτι Φαρμακίδων” στην Οίτη

t
20232670_488712358144848_1787622349986120252_o
Η σχετική ενημέρωση από τους διοργανωτές με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:
Στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή, την νερομάνα Οίτη, με τη βοήθεια των εθελοντών και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, εκτός του μαραθωνίου διεξάγονται ταυτόχρονα για 6η συνεχόμενη χρονιά και οι μικρότερες διαδρομές:
Ο Ημιμαραθώνιος “Ελλέβορος” (Helleborus Half Marathon) 16,2χλμ. καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία “Μονοπάτι Φαρμακίδων” (Farmakides Trail) 6,5χλμ.
Ο Μαραθώνιος αποτελεί αγώνα του Πρωταθλήματος Skyrunning (www.skyrunner.gr).
Οι εγγραφές για τους αγώνες έχουν ξεκινήσει στο www.herculesmarathon.gr.
Θα είναι τιμή μας όλοι οι αθλητές του ορεινού τρεξίματος να παραβρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις και να απολαύσουν τα μονοπάτια της Οίτης!
Ημιμαραθώνιος Helleborus
Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι κοινή στα 7 πρώτα χιλιόμετρα με αυτή του Μαραθωνίου (δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην αντίστοιχη περιγραφή).
Μέχρι το 2ο ΣΤ.ΑΝ. στο χωριό Καστανιά συμπίπτουν. 60μ. μετά το ΣΤ.ΑΝ. η διαδρομή του ημιμαραθωνίου στρίβει αριστερά (δεξιά ο μαραθώνιος) ακολουθώντας κίτρινα πλέον σημάδια σε δέντρα και βράχους. Κινούμαστε ισουψός περνώντας από παλιά χωράφια. Φτάνουμε σύντομα σε ρέμα το οποίο περνάμε (ελάχιστο νερό) και ανηφορίζουμε ελαφρώς μέχρι το ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου όπου υπάρχει πηγή με νερό (10χλμ.)
Μια έντονη ανηφόρα μας οδηγεί στην κορυφή του Πετρωτού 1263μ. στο 10,9χλμ. Αυτή η κορυφή είναι ένα ομαλό λιβάδι και έχει τη φήμη της ομορφότερης θέας από την Οίτη στην κοιλάδα του Σπερχειού. Αφού γίνει καταγραφή στο Σ.ΕΛ. από τον κριτή (ακουμπάμε το υψομετρικό κολωνάκι της Γ.Υ.Σ.) κατηφορίζουμε προς το διάσελο σε πετρώδες ασαφές μονοπάτι. Από το διάσελο εισερχόμαστε σε πολύ όμορφο δάσος κατηφορίζοντας. Λίγο προσοχή χρειάζεται λόγω ολισθηρότητας τοπικά σε 1-2 σημεία. Στο 13χλμ. περνάμε ρέμα και ανηφορίζουμε ελαφρώς φτάνοντας σε χωματόδρομο. Αριστερά μας οδηγεί στο 3ο ΣΤ.ΑΝ. 13,5χλμ. με την ονομασία «Ροδοκάλο» (κοινό πάλι με το μαραθώνιο).
Η υπόλοιπη διαδρομή είναι πάλι κοινή με αυτή του μαραθωνίου μέχρι τον τερματισμό.
Δωρεάν μετακίνηση για τον Hercules Marathon
Σας ενημερώνουμε ότι η διοργάνωση διαθέτει δωρεάν λεωφορεία για μετακίνηση αθλητών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ( με εξυπηρέτηση και ενδιάμεσων πόλεων ) προς την Υπάτη.
Αναχώρηση λεωφορείων , Σάββατο 16/9/2017 και επιστροφή , το απόγευμα της 17/9/2017, με τη λήξη των αγώνων.
Λεπτομέρειες σχετικά με τα σημεία επιβίβασης, θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Η θέση στο λεωφορείο επικυρώνεται με την ολοκλήρωση της εγγραφής (κατάθεση ποσού στην τράπεζα).
Δείτε τη διαδρομή στο: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=mqjalgeatudstxqt
Κάντε την εγγραφή σας στο : http://www.herculesmarathon.gr/eggrafes…/online-registration
Περισσότερες πληροφορίες εδώ : http://www.herculesmarathon.gr/
fonografos.net
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)