Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βόρειος Ευβοϊκός(περιοχή ΛΑΡΚΟ): Φρέσκα ψάρια με νικέλιο, χρώμιο και υδράργυρο


Σύμφωνα με την Greenpeace, αν ένα παιδί κατανάλωνε ημερησίως 65 γραμμάρια ψάρια που προέρχονται από τις περιοχές αποθέσεων της ΛΑΡΚΟ στον Βόρειο Ευβοϊκό για έναν ολόκληρο χρόνο, θα υπερέβαινε τα όρια κατανάλωσης νικελίου, χρωμίου και υδραργύρου. Η υπερβολική συγκέντρωση αυτών των τοξικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό συνδέεται με νευροαναπτυξιακές διαταραχές
Αν καταναλώνονται ψάρια αποκλειστικά από τις περιοχές αποθέσεων της ΛΑΡΚΟ
  • Νικέλιο 1,5 φορές πάνω από τα όρια
  • Χρώμιο 1,6 φορές πάνω από τα όρια
  • Υδράργυρος 1,5 φορές πάνω από τα όρια
  • Κάδμιο Στα όρια Χωρίς να ληφθεί υπόψη η πρόσληψη από άλλες πηγές

  • Το 2008, ύστερα από πίεση των τοπικών κοινωνικών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων το ΥΠΕΚΑ έδωσε χρονοδιαγράμματα και νέους όρους για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων και κάλεσε την εταιρεία να συμμορφωθεί. Αυτό δεν συνέβη.
     
  • Πριν από το 1960 στην ευρύτερη περιοχή του Μαρτίνου υπήρχαν 150.000 αιγοπρόβατα και ένας τεράστιος ελαιώνας που ξεκινούσε από τον δρόμο του Ακραιφνίου κι έφτανε μέχρι τη θάλασσα. Ο κόσμος ζούσε από την κτηνοτροφία, τη γεωργία και την αλιεία, γιατί η Λάρυμνα ήταν πολύ καλός ψαρότοπος.
Kείμενο Νέλλη Ψαρρού
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)