Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

190 εκ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα για την ενίσχυση της Ανάπτυξης και της Απασχόλησης


Απάντηση έδωσε η Κομισιόν, δια της Αρμόδιας Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με το συσχετισμό μεταξύ του Δείκτη Κοινωνικής Προόδου (ΔΚΠ) και της εφαρμοζόμενης Πολιτικής Συνοχής και κατανομής κονδυλίων.
Η Κομισιόν, δια της Επιτρόπου Κρέτσου, σημειώνει ότι είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα πορεία της πολιτικής συνοχής 2014-2020.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα και τις περιφέρειες που ο ΔΚΠ είναι ιδιαίτερα μικρός όπως η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, η Επίτροπος τόνισε ότι παρέχεται πλήρης στήριξη, με συνολική συνδρομή ύψους 270 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο και 190 εκατ. ευρώ στη Στερεά αντίστοιχα, «με σκοπό την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη δημιουργία δυνατοτήτων απασχόλησης και την παροχή βοήθειας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να καταστούν πιο ανταγωνιστικές».
Δυστυχώς ωστόσο, η απάντηση της Επιτρόπου φαίνεται να μειώνει τη σημασία και τον συσχετισμό του Δείκτη Κοινωνικής Προόδου με την κατανομή των πόρων για την καταπολέμηση ανισοτήτων στις περιφέρειες.
Στην ερώτησή του προς την Κομισιόν ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρει ότι είναι σημαντικό το προσχέδιο του Δείκτη Κοινωνικής Προόδου απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποτυπώνει αντιπροσωπευτικά τις ανισότητες μεταξύ των περιφερειών, ώστε να γίνεται αποτελεσματικά η κατανομή των κονδυλίων. Αυτό για παράδειγμα περιλαμβάνει ότι στην καταγραφή της ανεργίας συμπεριλαμβάνονται και μορφές επισφαλούς εργασίας ή κυκλικής και διαρθρωτικής ανεργίας.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Η πανέμορφη παραλία του Κάλαμου στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Φρικιαστικό έγκλημα στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Εικόνες σοκ.