Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας προς τους βουλευτές της Π.Ε.


apergia4 2A 8
Επιστολή προς τους βουλευτές Φθιώτιδας στην οποία καταδεικνύει την αντίθεσή της προς την ψήφιση για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής έστειλε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας.
Την επιστολή μάλιστα κοινοποιούν στον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, στον Αντιπερ/ρχη Π. Ε. Φθιώτιδας, στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στην Ομοσπονδία Εμπ. Συλ. Ανατ. Στερεάς Ελλάδας, στον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας, στα Σωματεία Μέλη της Ομοσπονδίας, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περ. Ενότητας Φθιώτιδας, στο Σύλλογο Ιδ. Υπαλλήλων & Εμπορ/λων Ν. Φθιώτιδας και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Σημειώνουμε ότι η ΟΕΒ Φθιώτιδας συμμετέχει στην αυριανή απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΒΕΕ, έχοντας καλέσει σε κλείσιμο των καταστημάτων και συγκέντρωση στην πλατεία Διάκου στις 12 το μεσημέρι.
Στην επιστολή αναφέρουν:
Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,
Ενόψει συζήτησης του Νομοσχεδίου που αφορά στους κανόνες  ρύθμισης της αγοράς και στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, θέλουμε να σας θέσουμε υπόψη τα παρακάτω:
Α) Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Φθιώτιδας  σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου  στις 11-05-2017, τάσσεται ομόφωνα κατά της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.
Β) Η ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και τα Ινστιτούτα Μελετών και Ερευνών με τεκμηριωμένες  μελέτες και προτάσεις, έχουν θέσει υπόψη των αρμοδίων Υπουργείων τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η πιθανή ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου, μελέτες οι οποίες συνεπικουρούνται  και από Ευρωπαϊκά αντίστοιχα όργανα ερευνών, αλλά και συμπεράσματα χωρών που εφήρμοσαν αντίστοιχες νομοθεσίες.
Γ) Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι μια τέτοια απόφαση θα σημάνει το τέλος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες ως σήμερα κατά κοινή αποδοχή  στήριξαν την Ελληνική Οικονομία.
Δ) Πέραν των οικονομικών επιπτώσεων και του αφανισμού της πλειονότητας  των επιχειρήσεων, επ΄ ωφελεία μόνον των Υπεραγορών, πρέπει να σας προβληματίσει σοβαρά και η κοινωνική διάσταση του ζητήματος, καθώς θεωρούμε ότι οι πρακτικές αυτές οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, της οικογενειακής  δομής και έρχονται και σε ευθεία αντίθεση με τα ήθη – έθιμα – παραδόσεις και ΠΙΣΤΕΥΩ της Ελληνικής Κοινωνίας.
Ε) Εκτός από το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, υπάρχουν και τα γενικότερα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες, όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης, το φορολογικό και πολλά άλλα που δυσχεραίνουν  τη θέση των επαγγελματιών.
ΣΤ) Σας καλούμε με την παρούσα, αυτή τη φορά να ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ και να καταψηφίσετε το σχετικό νομοσχέδιο , ακολουθώντας την  συνείδησή σας, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι είναι στην ίδια κατεύθυνση  με την άποψή μας.
Ζ) Το κομματικό σας καθήκον δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπερισχύσει του Εθνικού και Κοινωνικού σας καθήκοντος.
efthia.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)