Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απαγορευση αλιείας οστράκων σε Αγία Τριάδα-Μώλο και σε περιοχές του Μαλιακού

Νέο απαγορευτικό για δίθυρα μαλάκια σε περιοχές του Μαλιακού

Με απόφαση του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Περιφερειακής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Φθιώτιδας, ξεκίνησε η λήψη υγειονομικών μέτρων για δύο περιοχές του Μαλιακού κόλπου όπου αλιεύονται δίθυρα μαλάκια.
Συγκεκριμένα απαγορεύεται η αλιεία – συγκοµιδή – διακίνηση – διάθεση στην αγορά για ανθρώπινη κατανάλωση δίθυρων µαλακίων που προέρχονται από τις παρακάτω περιοχές:
  1. Βόρειο Τµήµα Μαλιακού κόλπου (Αγία Μαρίνα-Κουβέλα Αχινού)
  2. Αγ. Τριάδα –Μώλος
Αιτία τα αποτελέσµατα των εξετάσεων της Εργαστηριακής µονάδας Θαλάσσιων τοξικών µικροφυκών του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, για την παρουσία Παραλυτικών τοξινών πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις συγκεκριμένες περιοχές.
Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες ζώνες παραγωγής και συλλογής των συγκεκριμένων ειδών στο Βόρειο Τμήμα του Μαλιακού παράγονται μύδια, στρείδια και κυδώνια, ενώ σε Αγία Τριάδα – Μώλο, μύδια και στρείδια.
Οι έλεγχοι είναι συνεχείς και είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν ένα μήνα (15 με 17/3) οι αναλύσεις από το ίδιο εργαστήριο για το βόρειο τμήμα του Μαλιακού είχαν δείξει απουσία τοξικών ή/και δυνητικών τοξικών μικροφυκών.
efthia.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Οι Αριστουχοι στα Λυκεια Μώλου και Καμένων Βούρλων