Συμβουλές από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τον αντικαπνιστικό νόμο


tsigaro
Ανάρτηση με συμβουλές προς τα μέλη του ενόψει της εφαρμογής των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου, όπως αναθεωρήθηκε με τον 4419/2016, πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.
Αποκωδικοποιώντας τα σημαντικότερα σημεία των ισχυόντων νόμων (3868/2010 και 4419/2016), το Επιμελητήριο Φθιώτιδας επισημαίνει τα παρακάτω προς αποφυγή των βαρύτατων προστίμων που προβλέπονται:
  • Δεν προβλέπεται κανένας ειδικός χώρος για καπνίζοντες.
  • Το πρόστιμο στον παραβάτη επιχειρηματία είναι από 500 έως 10.000 € και στον πελάτη από 50 έως 500 €.
  • Τέσσερις παραβάσεις σημαίνει 10 μέρες αφαίρεση άδειας, ενώ στις πέντε παραβάσεις, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ.
  • Ελεγκτικές υπηρεσίες βάσει των διατάξεων του Νόμου 4419/2016 διενεργούν ελέγχους τακτικούς – έκτακτους ελέγχους ως επίσης και αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις, ανάλογα με τον αριθμό των παραβάσεων και το μέγεθος της περιοχής.
  • Οι έλεγχοι διενεργούνται σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.
  • Προτεραιότητα για ελέγχους: Νοσοκομεία – ιδιωτικές κλινικές, παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία, δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλων των τύπων, Πανεπιστημιακά ιδρύματα, Εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, κλπ.
  • Σε αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης με επιβαίνοντες κάτω των 12 ετών επιβάλλεται πρόστιμο 1500 €, ενώ το ποσό ανέρχεται στις 3000 € όταν το αυτοκίνητο είναι δημόσιας χρήσης.
  Τονίζεται ότι η παρέμβαση του υπευθύνου του καταστήματος σε διαμαρτυρία πελάτη ή η πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες είναι υποχρεωτική, διαφορετικά επιφέρει πρόστιμο. Ελεγκτικά όργανα είναι: Επιθεωρητές ή Επόπτες Υγείας, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενική Αστυνομία. Όπου δεν υφίσταται Δημοτική Αστυνομία ο έλεγχος γίνεται από την Αστυνομία.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τo Mώλο με τρένο στο κέντρο της Ευρώπης! Και όμως μεσα στο 2017 θα γίνει πραγματικότητα !

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)