Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμβουλές από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τον αντικαπνιστικό νόμο


tsigaro
Ανάρτηση με συμβουλές προς τα μέλη του ενόψει της εφαρμογής των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου, όπως αναθεωρήθηκε με τον 4419/2016, πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.
Αποκωδικοποιώντας τα σημαντικότερα σημεία των ισχυόντων νόμων (3868/2010 και 4419/2016), το Επιμελητήριο Φθιώτιδας επισημαίνει τα παρακάτω προς αποφυγή των βαρύτατων προστίμων που προβλέπονται:
  • Δεν προβλέπεται κανένας ειδικός χώρος για καπνίζοντες.
  • Το πρόστιμο στον παραβάτη επιχειρηματία είναι από 500 έως 10.000 € και στον πελάτη από 50 έως 500 €.
  • Τέσσερις παραβάσεις σημαίνει 10 μέρες αφαίρεση άδειας, ενώ στις πέντε παραβάσεις, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ.
  • Ελεγκτικές υπηρεσίες βάσει των διατάξεων του Νόμου 4419/2016 διενεργούν ελέγχους τακτικούς – έκτακτους ελέγχους ως επίσης και αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις, ανάλογα με τον αριθμό των παραβάσεων και το μέγεθος της περιοχής.
  • Οι έλεγχοι διενεργούνται σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.
  • Προτεραιότητα για ελέγχους: Νοσοκομεία – ιδιωτικές κλινικές, παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία, δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλων των τύπων, Πανεπιστημιακά ιδρύματα, Εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, κλπ.
  • Σε αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης με επιβαίνοντες κάτω των 12 ετών επιβάλλεται πρόστιμο 1500 €, ενώ το ποσό ανέρχεται στις 3000 € όταν το αυτοκίνητο είναι δημόσιας χρήσης.
  Τονίζεται ότι η παρέμβαση του υπευθύνου του καταστήματος σε διαμαρτυρία πελάτη ή η πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες είναι υποχρεωτική, διαφορετικά επιφέρει πρόστιμο. Ελεγκτικά όργανα είναι: Επιθεωρητές ή Επόπτες Υγείας, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενική Αστυνομία. Όπου δεν υφίσταται Δημοτική Αστυνομία ο έλεγχος γίνεται από την Αστυνομία.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)