Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από τo Mώλο με τρένο στο κέντρο της Ευρώπης! Και όμως μεσα στο 2017 θα γίνει πραγματικότητα !


Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, μεσα στο 2017 θα λειτουργήσει η διπλή σιδηροδρομική γραμμή με ηλεκτροκίνηση από την Αθήνα για Μώλο,Λαμία και Θεσσαλονίκη!
Σε μία ώρα απο το Μώλο θα φτάνει κανείς στο Σταθμό Λαρίσης με υπεταχεία που θα τρέχει με 230 χλμ!
Από Μώλο κ Λιανοκλάδι για Λάρισα σε λιγότερο από ώρα και για Θεσσαλονίκη σε 2 ώρες και 15 λεπτά!
Η διαδρομή αυτή θα επιτρέπει από του χρόνου να ταξιδέψει κανείς από τη Λαμία για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη! Για Βελιγράδι, Σόφια, Ζάγκρεπ, Βουδαπέστη και Βιέννη και από εκεί οπουδήποτε στην Ευρώπη!!!
Όμως δεν σταματά εδώ η σύνδεση του Μωλου και Λαμία με τρένο με την κύρια διπλή σιδηροδρομική γραμμή. Όπως βλέπετε και στον παρακάτω χάρτη, από το Λιανοκλάδι θα περνάνε τα τρένα για να καταλήγουν στη Κοζάνη, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και σχεδόν σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα!
eb84a3fac9ab13334bff1ae92d274dfd_XL
Μακάρι να έμπαιναν στα σχέδια του Υπουργείου και ο Προαστιακός από την Αττική να έφτανε μέχρι τη Λαμία! Τότε θα μιλάγαμε για πλήρη ανάπτυξη και αλλαγή στην συνήθειά μας για τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινούμασταν από και προς την Πρωτεύουσα!
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου Ε65, βγάζουν επιτέλους τη Λαμία από τον αποκλεισμό της από τις υποδομές, παρά το ότι βρίσκεται σε κομβικότατο σημείο, στην καρδιά της χώρας μας!
Και όμως σε ένα χρόνο!!!
Δείτε το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με φωτογραφίες από τη σήραγγα στη γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)