Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πότε θα πιάσουν δουλειά οι ωφελούμενοι της κοινωφελούς εργασίας


antonopoulou.jpg
Σε ένα με ενάμιση μήνα περίπου θα πιάσουν δουλειά οι ωφελούμενοι του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Εν συνεχεία είπε «Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ θα δει κανείς ακριβώς την περιγραφή του προγράμματος. H πλατφόρμα έχει όλες τις ερωτήσεις, στις οποίες πολύ εύκολα και ξεκάθαρα μπορεί να μπει ένας άνεργος και να απαντήσει. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή 10 μέρες, για να εγγραφούν οι άνεργοι και στη συνέχεια θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες» Μετά και την ανακοίνωση των τελικών πινάκων, όπως διευκρίνισε, θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις στους δήμους. «Μετράμε 1-1,5 μήνα μέχρι να γίνει η πρόσληψη από τώρα που βγήκε η πρόσκληση προς τους ανέργους» ανέφερε.
Η 3η φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αφορά όλους τους δήμους της χώρας. «Μιλάμε για 24.251 άτομα, που είναι άνεργοι, ενώ η πολύ μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι μακροχρόνια άνεργοι. Τη λέμε τρίτη φάση του προγράμματος, διότι η πρώτη ήταν για 17 δήμους, που είναι οι θύλακες της υψηλότερης ανεργίας στη χώρα μας, στη συνέχεια βγήκε το πρόγραμμα για τους 34, που ακολουθούν σε ό,τι αφορά τη βαρύτητα της ανεργίας» ανέφερε η αν. υπουργός.
Διαβάστε ακόμα: 32.000 αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία στους δήμους μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο
Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, η κ. Αντωνοπούλου διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους τους ανέργους, ωστόσο δίνεται προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους. «Αν κάποιος έχει να εργαστεί τρία χρόνια, σίγουρα η μοριοδότηση το αντανακλά – παίρνει κανείς ένα μόριο για κάθε μήνα που είναι άνεργος, με μάξιμουμ 60 μηνών […]. Το δεύτερο κριτήριο, εξίσου σημαντικό, είναι αν υπάρχει κάποιος άλλος στην οικογένεια που εργάζεται, ή κανένας ενήλικας στην οικογένεια δεν εργάζεται […] Επίσης, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων είναι ανάλογη η μοριοδότηση και υπάρχει και η μοριοδότηση στις πιο μεγάλες ηλικίες, δηλαδή αν κάποιος είναι 50 και άνω» εξήγησε.
Αναφερόμενη στη συνεργασία με τους δήμους για την υλοποίηση του προγράμματος η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε πως «δεν υπάρχει χρώμα, δεν υπάρχει κόμμα, που να μπαίνει μπροστά σαν η δικλείδα του, αν το πρόγραμμα πάει καλά» προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει συνοχή για την αντιμετώπιση της ανεργίας».
«Οι δήμοι είναι ευχαριστημένοι από το πρόγραμμα, παρότι τους έχει δυσκολέψει λίγο η νέα διαδικασία. Μέχρι πρότινος ένας δήμος δήλωνε θέσεις εργασίας, δεν έλεγε όμως τι κάνουν αυτοί οι εργαζόμενοι και σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε προκαθορισμένο αντικείμενο εργασίας. Τώρα ξεκινάνε δύο μήνες πριν ανακοινωθεί το πρόγραμμα να καταγράφουν τα έργα που νομίζουν ότι έχουν μεγάλη αξία για την τοπική κοινωνία, τις θέσεις που χρειάζονται για να τα υλοποιήσουν. Έχουμε φτιάξει μία καινούρια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπαίνουν μέσα και τα καταγράφουν όλα αυτά και βάσει αυτών γίνεται και η παρακολούθηση των έργων», σημείωσε η αν. υπουργός.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)