Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

[Πρώτο Θέμα]: Είναι ή δεν είναι επίσημη αργία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τους εκπαιδευτικούς;

[Πρώτο Θέμα]: Είναι ή δεν είναι επίσημη αργία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τους εκπαιδευτικούς;

Σύγχυση με διαφορετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας, την ΟΛΜΕ και τους Συλλόγους Διδασκόντων
«Είναι ή δεν είναι είναι επίσημη αργία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τους εκπαιδευτικούς;»
Απάντηση στο συγκεκριμένο αυτό ερώτημα καλούνται να δώσουν έως τη Δευτέρα υπουργείο Παιδείας, ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί που επικαλούνται Προεδρικά Διατάγματα και αλλεπάλληλες εγκυκλίους.
Την ίδια ώρα σύγχυση έχει προκληθεί σε γονείς και μαθητές για το το πώς ακριβώς θα εορτασθεί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών την ερχόμενη Δευτέρα. Υπουργείο, ΟΛΜΕ και Σύλλογοι Διδασκόντων εκδίδουν ανακοινώσεις για το αν η ημέρα είναι αργία ή αν πρέπει να παρευρεθούν οι καθηγητές σε εορταστικές εκδηλώσεις.
Μιλώντας στο «protothema.gr» ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος λέει ότι κάθε υπουργός αλλάζει τον τρόπο εορτασμού, καθώς παλαιότερα ήταν επίσημη αργία, επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου εορταζόταν στο σχολείο ενώ με εγκύκλιο του πρώην υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη το προαιρετικό του εορτασμού, ως εγκύκλιος έφθασε μόνο μέχρι την Τεχνική Εκπαίδευση.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαχρήστος επισημαίνει ότι, όπως αντιλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί τις νέες εγκυκλίους η Δευτέρα είναι επίσημη αργία και όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν θα κάνουν προαιρετικό εκκλησιασμό και εορτασμό της ημέρας.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)