Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύγχυση στους δήμους: Ποιοι απολύουν & ποιοι κρατούν τους συμβασιούχους


Σύγχυση φαίνεται ότι επικρατεί ανάμεσα στους δήμους της χώρας αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας με βάση τη ρύθμιση Βερναρδάκη. Την ώρα που σήμερα μεγάλοι δήμοι της χώρας, μεταξυ άλλων, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Άρταςν, της Κομοτήνης, της Νεάπολης Συκέων, παρέτειναν κανονικά τις συμβάσεις καθαριότητας (σ.σ. το ίδιο έχει κανει , σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, και στο δήμο Αμαρουσίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ upd: πληροφορία που επιβεβαιώθηκε) δύο μικρότεροι δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας αυτοί της Πυλαίας-Χορτιάτη και της Κασσάνδρας Χαλκιδικής κάνουν «πρωτοχρονιάτικο δώρο» προχωρώντας στην απόλυση συμβασιούχων.  Αναφορικά με το δήμο Κασσάνδρας η υπόθεση αφορά σε 60 εργαζόμενους που υπέγραψαν 12μηνες συμβάσεις τον Δεκέμβριο του 2015.
Πρόκειται για δύο ακόμη περιπτώσεις δήμων που παρά τη ρύθμιση Βερναρδάκη, δεν παρατείνουν τις συμβάσεις μετά από αυτές των δήμων Κορίνθου, Ηρακλείου Αττικής, Κυθήρων, Ανατολικής Μάνης και του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας (σ.σ. ο οποίος ωστόσο σήμερα παρέτεινε συμβάσεις 94 συμβασιούχων από 1.1.2017 έως 29.12.2017, προφανώς για να μην κλείσουν 24μηνο).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο δήμο Κασσάνδρας, παρότι οι εργαζόμενοι είχαν κληθεί πριν από 20 ημέρες να υπογράψουν την παράταση συμβάσεων, ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασιλης Κυρίτσης τους κάλεσε σήμερα στο γραφείο του και τους είπε ότι δεν μπορεί να ανανενώσει τις συμβάσεις τους λόγω του 24μηνου που θέτει ως όριο το ΠΔ Παυλόπουλου.
Μάλιστα, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην aftodioikisi.gr, τους είπε ότι «σε περίπτωση που προσέλθουν στην εργασία τους τη Δευτέρα θα καλέσει την Αστυνομία!»
Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κασσάνδρας ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι δεν θέλει προς το παρόν να κάνει κάποιο σχόλιο.
Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με δήλωσή του είχε καλέσει τους δήμους να εφαρμόσουν το νόμο, ενώ το ίδιο κάνει και με νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών. 
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)