Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Άγιο Φως στην Αθήνα – Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους


Πριν από λίγο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.
Στο αεροδρόμιο η υποδοχή, όπως κάθε χρόνο, έγινε με τιμές αρχηγού κράτους παρουσία του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.
Από το αεροδρόμιο, το Αγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ ειδικές πτήσεις αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας.

Η ιερουργία στα Ιεροσόλυμα

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στις 12 μ. στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου θα το υποδεχθούν με τιμές αρχηγού κράτους.

Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)