Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή:Προσοχή στα φίλτρα νερού!


Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας επισημαίνει ότι, οι ισχυρισμοί των επιχειρήσεων που διαθέτουν στην αγορά συσκευές φίλτρων νερού, ότι το πόσιμο νερό που φθάνει στις βρύσες των καταναλωτών από δημόσια δίκτυα περιέχει φυτοφάρμακα και άλλες επικίνδυνες ουσίες, ελέγχονται ως εντελώς ανακριβείς και οι μελέτες, αναλύσεις, πιστοποιήσεις, που αυτές επικαλούνται αφορούν σε ενδεχόμενη κατακράτηση διαφόρων ουσιών και δεν σχετίζονται με την καταλληλόλητα του πόσιμου νερού.
Παράλληλα, συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά φίλτρων νερού και καλεί τους υπευθύνους διάθεσης τέτοιων συσκευών να προβούν άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες και να παρέχουν την κατάλληλη πληροφόρηση στον καταναλωτή, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιολογεί τους κινδύνους, κατά τη διάρκεια της συνήθους χρήσης τους.
Σε περιπτώσεις διαπίστωσης παράβασης της νομοθεσίας, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας θα επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των υπευθύνων διάθεσης φίλτρων νερού και θα διαβιβάζει τα σχετικά έγγραφα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, προκειμένου να επιβάλλονται οι κατά νόμο διοικητικές κυρώσεις για παραβάσεις του ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)