Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πορεία τιμής Λεωνίδα Τρόπαιο 2014 για 4η συνεχόμενη χρονιά

leonw
Η μάχη των Θερμοπυλών είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της πολιτισμικής και πολεμικής μας ιστορίας, το οποίο συνέβαλε στη φήμη που απολαμβάνει η Αρχαία Ελλάδα παγκοσμίως. Η μη απόδοση τιμής από τους νεοέλληνες στο Λεωνίδα και τους συμπολεμιστές του αποτελεί προσβολή για το μέγεθος του ιστορικού γεγονότος και την ηθική του διάσταση, τονίζει η οργανωτική επιτροπή της πορείας που οργανώνεται και φέτος στην Ανοπαία Ατραπό.
Προς ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος και με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των Ηρώων που θυσιάστηκαν για να διασφαλίσουν το δικαίωμα της ανθρωπότητας στην ελευθερία
οργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
Πορεία τιμής με την επωνυμία
ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ 2014
την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
επί της διαδρομής της Ανοπαίας ατραπού
Η διαδρομή έχει μήκος 23 χιλιόμετρα περίπου· ξεκινάει από υψόμετρο 837μ., ανεβαίνει στα 1117μ. και εκείθεν κατεβαίνει στο επίπεδο της θάλασσας.  Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδρομής : 5-6 ώρες περίπου.
Για πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να απευθύνεστε στον κ. Σκαρμαλιωράκη (conskarmos@hotmail.com) ή στον Π. Μαυρόπουλο, 6947997081 (pmavropoulos@yahoo.gr).
lamiafm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)