Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η μουσική βοηθά στην βιολογική ανάπτυξη των νεογνών

Η μουσική βοηθά στην βιολογική ανάπτυξη των νεογνών

Οι μουσικές εμπειρίες αναλύονται από τον εγκέφαλο παρουσιάζοντας μια πολυτροπική προσέγγιση, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν τη διεργασία το ακουστικό, το οπτικό, το …γνωσιακό, το συναισθηματικό και κινητικό σύστημα. Αυτή η προσέγγιση ξεκινάει από πολύ νωρίς στη ζωή μας και αποτυπώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής και κοινωνικής δράσης μας όντας ακόμη μωρά.
Σκεφτείτε απλά το πώς η μουσική επηρεάζει εσάς προσωπικά – πώς δηλαδή μία γρήγορη μελωδία ή ένα ισχυρό ‘beat” σας βοηθάει να ανεβάσετε τους προσωπικούς σας παραγωγικούς ρυθμούς. Ή ακόμη και το πώς μία ήσυχη μελωδία σας βοηθάει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Ένα μωρό δεν διαφέρει σε τίποτα σε σύγκριση με εσάς σε αυτό το σημείο, αφου όλοι μας από πολύ μικροί αρχίζουμε αποδεδειγμένα να έχουμε μια άμεση βιολογική και συναισθηματική σχέση με τη μουσική.
Καταρχήν, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το νανουρίσμα και κάθε είδους μουσική αλληλεπίδραση στην πρώιμη βρεφική ηλικία έχει ερευνητικά αποδειχθεί ότι συντελεί στη σαφή βιολογική ανάπτυξη των μωρών. Η μουσική χρησιμοποιείται μερικές φορές και ως θεραπεία, κυρίως σε πρόωρα νεογνά, καθώς ερευνητικά δεδομένα έχουν παρουσιάσει ότι η παθητική μουσική ακρόαση βοηθάει τα μωρά στο να αποκτήσουν και να βελτιώσουν προσωπικό τους βάρος μέσω της σωστότερης και πιο οργανωμένης πρόσληψης φαγητού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)