Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση για την Εμποροπανήγυρη του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας



Πρόσκληση συμμετοχής στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρη Δημοτικής  Κοινότητας  Αγ. Κων/νου  2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Μώλου-Αγ. Κων/νου ς καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κων/νου,  η οποία θα διεξαχθεί από  τις 18 -23 Μαϊου 2018  στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κων/νου,  να  υποβάλλουν αίτηση από 2 Μαϊου έως και        14 Μαϊου 2018 , προσκομίζοντας – αποστέλλοντας (Αυτοπρόσωπα – ταχυδρομικά – μέσω Fax) τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο  του Δήμου Μώλου-Αγίου Κων/νου.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
Σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν.4497/2017 :
1.Για τη  συμμετοχή στην  Εμποροπανήγυρη απαιτείται έγκριση συμμετοχής  σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της παρούσας .
2.Η ισχύς των εγκρίσεων αυτών είναι ίση με τη διάρκεια λειτουργίας της υπαίθριας αγοράς
3.Οι εγκρίσεις δίνονται με κλήρωση ως εξής:
α) Σε ποσοστό 70% σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και ΚΑΔ σχετικά με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο
β) Σε ποστοστό 20% σε πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους  λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα
γ) Σε ποστοστό 10% σε αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα στην παρούσα αγορά. Σε περίπτωση μη ενδιαφέροντος από αδειούχους των κατηγοριών (β) και (γ) ο αριθμός των θέσεων των κατηγοριών αυτών προστίθεται στον αριθμό της κατηγορίας (α).
Κάτοχοι αδειών  για συγκεκριμένες κυριακάτικες αγορές που εκδόθηκαν με βάση προγενέστερο θεσμικό πλαίσιο, μπορούν να ζητούν τη συμμετοχή τους στις υπαίθριες αγορές του παρόντος και υπολογίζονται στο ποσοστό της περίπτωσης (α).Οι φορείς λειτουργίας μπορεί να καθορίζουν υπερβάλλοντα  αριθμό θέσεων που προορίζονται αποκλειστικά για τους αδειούχους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. του άρθρου 45 .Για τους εν λόγω αδειούχους δίδεται μία θέση ανά τέσσερα μέλη, τα οποία διαθέτουν βεβαίωση πιστοποίησης ιδίας δημιουργίας, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 45 του ν.4497/2017.
-Στην παρούσα εμποροπανήγυρη συμμετέχουν σύμφωνα με το άρθρο 38 παράγραφος 3 πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν είναι αδειούχοι λαϊκών  αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαιθρίου εμπορίου ετήσιας διάρκειας που εκδίδεται από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας τους.
 Για την χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης κατατίθεται αίτηση με τα επισυναπτόμενα  δικαιολογητικά:
α. βεβαίωση έναρξη δραστηριότητας από το ΤΑΧΙS
β. βεβαίωση  ταμειακής μηχανής από το ΤΑΧΙS  ή βεβαίωση απαλλαγής από αρμόδια φορολογική αρχή,
γ. πιστοποιητικό υγείας, όπου απαιτείται,
δ. φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου κατά περίπτωση,
ε. άδεια διαμονής σε ισχύ, κατά περίπτωση.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :
Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής  (αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου) το ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο υποβάλλει  στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης επιδεικνύοντας  :
α) την άδεια υπαιθρίου εμπορίου που κατέχει ή την βεβαίωση δραστηριοποίησης και
β) βιβλιάριο υγείας ,εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.
Μετά την υποβολή των αιτήσεων και το πέρας της διαδικασίας εκδίδεται κατάλογος συμμετεχόντων ο οποίος αναρτάται στο δημοτικό κατάστημα προκειμένου οι επιλεγέντες να καταβάλλουν τα αναλογούντα τέλη  και να εκδοθεί η έγκριση συμμετοχής .
Οι προς διάθεση χώροι και τα πωλούμενα είδη αναγράφονται στο άρθρο πέντε (5) και έντεκα (11) αντίστοιχα της αριθ.7/85/2018 κανονιστικής απόφασης.
-Πέραν της καθορισμένης προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση.
-Απαραίτητη η προσκόμιση δημοτικής ενημερότητας
Η συμμετοχή στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρη Δ.Κ.  Αγίου Κων/νου , συνεπάγεται και ανεπιφύλακτα την  αποδοχή όλων των όρων της αριθ.  7/85/2018  απόφασης δημοτικού συμβουλίου που αφορά την έγκριση κανονισμού λειτουργίας της.
Τηλ. 2235 3 50109, 110
Φαξ: 2235 0 32200, 2235 0 89085
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ  ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)