Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Μώλου -Αγίου Κωνσταντίνου





Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Απριλίου 2018,  με τον Δήμαρχο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου,  Ιωάννη Συκιώτη και τους αντιδημάρχους, Αθανάσιο Καραμανώλη και Νικόλαο Τριανταφύλλη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επικείμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η θέση της δημοτικής Αρχής για την απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και οι σχεδιασμοί του δήμου για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αφορά στην κεντρική εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στα Καμένα Βούρλα. Επίσης, ο Δήμαρχος κατέθεσε σχετικό αίτημα για την αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης του Αγίου Κωνσταντίνου, εντός του πλαισίου των δράσεων του δήμου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Αναλυτική ήταν η συζήτηση και για τις δυνατότητες ένταξης έργων του δήμου στα δύο προγράμματα «ΦιλόΔημος» που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ιδίως ως προς τις επερχόμενες προσκλήσεις για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας.
Ο κ. Συκιώτης ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών ότι οι υπηρεσίες του δήμου ήδη ωριμάζουν μελέτες προκειμένου να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις που προβλέπουν οι σχετικές Προσκλήσεις του «ΦιλόΔημος ΙΙ» για την αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους και την προμήθεια μηχανημάτων έργου για τις περιοχές του Αγίου Κωνσταντίνου, του Μώλου και των Καμένων Βούρλων.
Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα εξεταστεί σύντομα το αίτημα για χρηματοδότηση ως προς το θέμα της λειψυδρίας, ενώ σε συνεννόηση με τους συμβούλους του θα εξεταστούν και όσα έργα μπορούν να επιλεχθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ΦιλόΔημος».
Τέλος, από τη συζήτηση προέκυψε η αναγκαιότητα να επισπευθεί η κατάρτιση των Περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας του δήμου, με σκοπό ο τελευταίος να ενταχθεί στον επόμενο κύκλο κινητικότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)