Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Χαντζή για την Αρχαία Ανθήλη

  Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Χαντζή για την Αρχαία Ανθήλη
Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο γνωστός γιατρός (Ω.Ρ.Λαρυγγολόγος), Κώστας Χαντζής για την ανάδειξη της Αρχαίας Ανθήλης και του τόπου μας γενικότερα....
Προς  κ. Περιφερειάρχη Στερεάς
          κ. Αντιπεριφερειάρχη Φθ/δας
          κ. Δήμαρχο Λαμιέων
          Π.Ε.Δ.  Στερεάς

Αξιότιμοι  Κύριοι
Πριν χρόνια διαβάζοντας ένα τουριστικό οδηγό, ενώ έγραφε διάφορα  αξιοθέατα για  όλες σχεδόν τις πόλεις τις Ελλάδας, για την Λαμία  έγραφε «απλώς  προσπεράστε την».
Πολύ με ενόχλησε αυτό ως Λαμιώτη,  γι’ αυτό  και χάρηκα, όταν πληροφορήθηκα  για την εκδήλωση  «Αρχαία θέατρα  στην  Στερεά  Ελλάδα – Πολιτιστικές  Διαδρομές»  πρόγραμμα του  «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»  του κ. Μπένου και  την υποστήριξή της από  Περιφέρεια  και  ΠΕΔ Στερεάς.
Από χρόνια  ο συμπολίτης μας Δικηγόρος κ.  Γ. Σμοκοβίτης  έχει προτείνει  την ανάδειξη  και προβολή  της  Αρχαίας  Ανθήλης  και των  εκεί τελουμένων  Αρχαίων πρώτων  Αμφικτυονιών  με την ιερότητά τους  και σπουδαιότητά  τους τότε  και τώρα με την μορφή που  έχουν λάβει σήμερα- σύγχρονος  ΟΗΕ,  αμυντική συμμαχία ΝΑΤΟ -  Ευρωπαική  Ένωση.  Θα μπορούσε  να αξιοποιηθεί  παράλληλα με την  από τον κ. Μπένο προτεινόμενη διαδρομή  Θερμοπύλες-Γοργοπόταμος μια και γειτνιάζει, για να μην πω εφάπτεται  της διαδρομής.
Θα σας παρακαλούσα να αξιοποιήσετε το κύρος σας  και να  εξαντλήσετε  την αποφασιστικότητά σας και τις ενέργειες  σας,  ώστε να προστεθεί η Αρχαία Ανθήλη στις  πολιτιστικές διαδρομές της φθιώτιδας,  τώρα που κάποια χρήματα  υπάρχουν και η υποστήριξη του Ε.Σ.Π.Α  επίσης.
Γνωρίζω ότι πολλοί συμπολίτες μας υιοθετούν τα ανωτέρω,  γι’ αυτό και απευθύνομαι σε σας  μέσω της ανοικτής αυτής  επιστολής  και όχι με κάποιο έγγραφο.  Επιθυμώ  την ευρύτερη ενημέρωση  και συμπαράσταση  των Φθιωτών  επί του θέματος .
Σας  ευχαριστώ για κάθε σας  θετική ενέργεια.
 Με εκτίμηση
Κων/νος Χαντζής
Ιατρός Ω.Ρ.Λαρυγγολόγος
Λαμία  23/3/2018

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)