Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θα πέσουν χιόνια και στη Φθιώτιδα

  Θα πέσουν χιόνια και στη Φθιώτιδα
Με αρκετό κρύο θα κυλίσει η εβδομάδα για ολόκληρη τη Φθιώτιδα σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.
Μάλιστα από την Τετάρτη το πρωί, θα σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις στο νομό περίπου από τα 250-300 μέτρα και πάνω.
Δείτε το σχετικό χάρτη για την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018:

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίθετα θα έχουμε λιακάδα με παγετό όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός χωρίς βροχές και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά ο καιρός στη Φθιώτιδα
Οι ασθενείς βροχές στο νομό θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, όποτε και θα σταματήσουν τελείως. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με κρύο που θα γίνει πιο έντονο στα μέσα της, ενώ δε θα λείψουν και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις την Τετάρτη το πρωί, οι οποίες θα φτάσουν αρκετά χαμηλά, όπως σημειώσαμε πιο πάνω (250-300 μέτρα). Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή θα έχουμε λιακάδα και παγετό το πρωί, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός χωρίς βροχές και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά.
Πιο αναλυτικά:
 
Για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται ασθενείς βροχές νωρίς το πρωί, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν καθώς θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί ΒΔ άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα. Το υπόλοιπο της ημέρας θα κυλίσει με ηλιοφάνεια και βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-12 βαθμούς.
 
Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ΒΔ 3-4 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 0-8 βαθμούς.
 
Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις περίπου από τα 250-300 μέτρα και πάνω. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από 1-5 βαθμούς.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς.
 
Το Σαββατοκύριακο (27-28 του μηνός), σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, ο καιρός θα είναι καλός χωρίς βροχές και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)