Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Σάββατο θα "χτυπήσει" τη Φθιώτιδα η κακοκαιρία

  Το Σάββατο θα "χτυπήσει" τη Φθιώτιδα η κακοκαιρία
Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και για τη Φθιώτιδα...
 
Το Σάββατο η κακοκαιρία θα κορυφωθεί με ισχυρές βροχές στη Θεσσαλία (κυρίως στους νομούς Μαγνησίας και Καρδίτσας), την Φθιώτιδα, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.
 
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα). Από αργά το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες θα επικρατήσουν θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
 
Ο καιρός στη Φθιώτιδα
Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές που στη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς.
 
Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά περίπου από τα 800 μέτρα αρχικά που από το απόγευμα θα κατέβουν πιο χαμηλά κοντά στα 600 μέτρα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς.
 
Την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2-3 βαθμούς, λόγω του βορείου ρεύματος. Συννεφιά σε όλο το νομό και τις πρωινές ώρες ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα και ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι τα 600 μέτρα. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στις περιοχές της βόρειας Εύβοιας, της Μαγνησίας και των Σποράδων.
 
Τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο. Τη Δευτέρα αναμένεται νέος γύρος βροχοπτώσεων με λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (περίπου από τα 700-800 μέτρα), ενώ την Τρίτη προβλέπεται λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη.
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)