Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παιδεία: Θα θερίσουν νέες θύελλες στη Φθιώτιδα με τις ΖΕΠ

  Παιδεία: Θα θερίσουν νέες θύελλες στη Φθιώτιδα με τις ΖΕΠ
Μετά τα τραγελαφικά με τις καταργήσεις τμημάτων έρχονται οι Τάξεις Υποδοχής - Αποκαλύπτεται μια άλλη Ελλάδα στους σχεδιασμούς των υπευθύνων του υπουργείου.
Κι αν κάποιοι έχουν πιστέψει ότι η αναταραχή στο χώρο της παιδείας και ειδικά στη Φθιώτιδα και τη Στερεά, θα σταματήσει μετά από λίγο καιρό που θα ξεχαστεί η κοροϊδία με τις καταργήσεις των Λυκειακών τμημάτων κατεύθυνσης, είναι γελασμένοι!
Πριν κοπάσει ο θόρυβος των καταλήψεων για τις άδικες αποφάσεις του υπουργείου που προσυπέγραψαν και οι τοπικοί παράγοντες στο χώρο της παιδείας, έρχονται οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που ισχύουν για την δημιουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ), οι οποίες θα διευκολύνουν την ένταξη παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως Ρομά και Πρόσφυγες, στα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια.
Και στις δύο περιπτώσεις δυστυχώς το υπουργείο σχεδιάζοντας επί χάρτου, αποκαλύπτει μια άλλη Ελλάδα που έχει τακτοποιήσει όλα της τα προβλήματα με την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο των παραπάνω ομάδων και το μόνο που απομένει είναι να μορφώσει τα παιδιά αυτά! Έτσι λοιπόν με στοιχεία που ελέγχονται για την ορθότητα, αν όχι και για την εγκυρότητά τους, προχωρούν στην ένταξη παιδιών Ρομά σε Τάξεις Υποδοχής Ι και ΙΙ ως φυσιολογική εξέλιξη του πρώτου σταδίου που περιελάμβανε μια στοιχειώδη επαφή με τον πολιτισμό.
Κάτι βέβαια που γεννάται ως υποχρέωση από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και όχι βέβαια από τις πραγματικές ανάγκες αυτών των παιδιών. Θα ήταν πράγματι όμορφο να βλέπαμε τα παιδιά των Ρομά να μορφώνονται, αλλά με τις εγκυκλίους να περιλαμβάνουν οικίσκους όπου θα πλένουν τα δόντια και τα πόδια τους και θα αφήνουν τα καθαρά ρούχα που θα τους αγοράσουν, μόνο συνθήκες ένταξης δε θυμίζουν!...
Οι πρώτες ΖΕΠ πάντως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (στη Δευτεροβάθμια θα υπάρξουν ουσιαστικά μόνο για προσφυγόπουλα αφού κανένα παιδί καταυλισμού Ρομά δεν έχει τελειώσει ποτέ δημοτικό), πήραν ΦΕΚ τον περασμένο Ιούλιο, με συνολικά 15 σχολεία στη Φθιώτιδα - εκ των οποίων πέντε στη Λαμία - και στο σύνολο 42 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας.
Με την τελευταία απόφαση (7/11/17) του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστου Δημητρίου, ιδρύονται οι παρακάτω 25 Τάξεις Υποδοχής Ι και ΙΙ ΖΕΠ σε 23 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους αναπληρωτές τους (ΠΕ70):

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)