Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προβομάστορες: Πεζοπορία στη Παύλιανη (Αισθητικό Πάρκο Πηγών Ασωπού)


Η ενημέρωση από τους διοργανωτές της πεζοπορίας:
8/10/2017 Πεζοπορία στο Αισθητικό Πάρκο Πηγών Ασωπού Παύλιανης.
Δράση για παιδιά που θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από ενήλικα.
παυλιανη
Κυριακή : Συνάντηση στην Ανατολική είσοδο των Καμένων Βούρλων στις 9:30 π.μ. ή στην είσοδο του Αισθητικού Πάρκου Παύλιανης στις 10:30 π.μ.
Μεταφορά με τα αυτοκίνητα στην είσοδο του Αισθητικού Πάρκου Πηγών Ασωπού, λίγο πριν το χωριό της Άνω Παύλιανης Φθιώτιδας. Αφού περάσουμε τη μουσική κρεμαστή γέφυρα, αρχίζει η περιήγηση μας στο πάρκο, με το Μουσείο Υδροκίνησης. Είναι ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή. Εδώ θα δούμε πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές.
……..Συνεχίζουμε σε παραποτάμιο μονοπάτι ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Φτάνουμε στη καρδιά του αισθητικού πάρκου, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό μέρος του με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Εκεί βρίσκονται αιώρες, ένα γήπεδο για volley, στρωμένο με ροκανίδι και ξύλινες κερκίδες, μικρό γήπεδο για ποδοσφαιράκι, πάγκοι για Πικ – νικ και κτιστή ψησταριά. Από τις πιο ξεχωριστές και πρωτότυπες εμπειρίες είναι το πέρασμα με χειροκίνητο τελεφερίκ πάνω από τον ποταμό. Επίσης στο ποτάμι και πάνω σε ένα βράχο θα βρείτε ξυλοκρέβατο για χαλάρωση στη φύση, φυσικό τζακούζι, πισίνα χαλάρωσης, καθώς και ένα μοναδικό στο κόσμο, παγκάκι! Στο χώρο των αθλοπαιδιών θα διαθέσουμε αρκετό χρόνο στο παιχνίδι.
………Συνεχίζουμε σε μονοπάτι μέσα στα έλατα και αφού περάσουμε το τραμπολίνο (σύντομη στάση), συνεχίζουμε για λίγο προς το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, ώστε να απολαύσουμε το υπέροχο ελατόδασος, της Οίτης. Επιστρέφουμε από τα ίδια.
Εύκολη διαδρομή, Β.Δ. 1, Ω.Π. 3 – 4, Υ.Δ. +120 -120, Μήκος 5 χλμ περίπου.
Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον συντονιστή.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00 μ.μ. στις 7/10/2017
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Μίμης Συκιώτης Τηλ. 698 109 9280

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)