Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ:Με την ανοχή της κυβέρνησης οι απολύσεις από εργολάβο της ΛΑΡΚΟ

Από παλιότερη κινητοποίηση στη ΛΑΡΚΟ
Την άμεση επαναπρόσληψη των οκτώ εργαζομένων που απολύθηκαν από εργολάβο της ΛΑΡΚΟ απαιτεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.
Επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι απολύσεις γίνονται με την ανοχή της και παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τα προβλήματα με το συγκεκριμένο εργολάβο. Επίσης υπογραμμίζει τις ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που εξαντλούν, όπως σημειώνει, τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων «σε συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Τα προβλήματα των εργαζομένων στην εργολαβία Καρατσώλη στην ΛΑΡΚΟ είναι γνωστά εδώ και καιρό, καθώς επανειλημμένα τα έχει θέσει το Συνδικάτο  Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, και παρά τις δεσμεύσεις για λύση του προβλήματος τόσο της Διοίκησης, της διεύθυνσης, του βουλευτή κ. Σαρακιώτη, και του αρμόδιου υπουργού  κ. Σταθάκη. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους απλήρωτοι και ανασφάλιστοι,  και μέχρι τώρα λύση δεν βλέπουμε.

Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι ότι με την ανοχή και την στήριξή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του αρμόδιου υπουργού κ. Σταθάκη και της διορισμένης κυβερνητικής Διοίκησης της εταιρείας, οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο εργολάβο  παραμένουν απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, και 8 εργαζόμενοι σαν στημένες λεμονόκουπες πετιούνται στον δρόμο αφού ο συγκεκριμένος εργολάβος εγκατέλειψε την εργολαβία  και ο νέος εργολάβος που αναλαμβάνει δεν προτίθεται να συνάψει με τους εργαζόμενους  νέες συμβάσεις εργασίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την διοίκηση και την διεύθυνση που κάνουν πλάτες στους εργολάβους, τα επιχειρήματα τους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και ότι δεν μπορούν να παρέμβουν  στον εργολάβο είναι δικαιολογίες που δεν στέκουν. Και αυτό διότι  τους εργολάβους αυτοί  τους επιλέγουν και αυτοί έπρεπε να τους ελέγχουν, δική τους ευθύνη είναι, αν πραγματικά ήθελαν να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα δεν θα έδιναν αυτές τις εργασίες στους εργολάβους αλλά θα ενσωματώνανε απευθείας τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ, δεν το κάνουν όμως γιατί θέλουν να υπάρχει το καθεστώς του σκλαβοπάζαρου μέσω τον εργολαβιών, θέλουν εργαζόμενους ομήρους για να μην διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, είναι το νέο μοντέλο που προπαγανδίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες στη Λαμία και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού για το δήθεν αναπτυξιακό συνέδριο.

Σοβαρές ευθύνες φέρουν και οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που εξαντλούν την όποια αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων σε συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη, δεν είναι τυχαίο ότι κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λαμία συνδικαλιστικά στελέχη του διασπαστικού και νόθου Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας ήταν μέσα στο Δημοτικό Θέατρο για να ακούσουν την ομιλία του πρωθυπουργού ενώ πριν από λίγη ώρα για να δημιουργούν σύγχυση στους εργαζόμενους το έπαιζαν αγωνιστές και πρωτοστατούσαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων κατά του πρωθυπουργού. Αυτή είναι η υποκρισία τους…

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου και τους εργαζόμενους δεν είμαστε διατεθειμένοι  και δεν  πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα του Νομού  να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαια αιτήματα τον εργαζομένων:

ü Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν.
ü Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και τα ένσημα στους εργαζόμενους.
ü Να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολάβων και να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες στο μόνιμα προσωπικό της ΛΑΡΚΟ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)