Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ



Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ  ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.   ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95
EMAIL:  politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ.    -100-                                                           ΛΑΡΥΜΝΑ 10/08/2017

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Πάνω από 8 μήνες  έχουμε ενημερώσει Διοίκηση, Διεύθυνση και Κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εργολαβία Καρατσιώλη στην ΛΑΡΚΟ. Όλοι τους είναι ενήμεροι για τις οφειλές των δεδουλευμένων των συναδέλφων, είναι ενήμεροι για την ανασφάλιστη εργασία τους.
Με βάση αυτή την κατάσταση διεκδικούσαμε και διεκδικούμε τρία απλά πράγματα που ήταν στο χέρι τους, αν ήθελαν, να τα έλυναν άμεσα.
1)   Τις ορωκτυπήσεις των εργαζομένων μιας τα μηχανήματα κάρτας ανήκουν στην ΛΑΡΚΟ.
2)   Να εξοφληθούν πρώτα οι εργαζόμενοι και μετά να πάρει τα υπόλοιπα χρήματα η εργολάβος από αυτά που της οφείλει η ΛΑΡΚΟ.
3)   Σε περίπτωση αντικατάστασης εργολάβου να μην μείνουν οι συνάδελφοι άνεργοι .
Παρά την επιμονή μας σε αυτό το δίκαιο αίτημα και παρά τις δεσμεύσεις τους ότι θα το υλοποιούσαν ήρθαμε στο σήμερα με την εξής σειρά και αποτέλεσμα.

31/07/2017 πραγματοποιούμε συνάντηση με την διεύθυνση ΣΕΛ και μας δηλώνει πως δεν γίνεται να λύσει το πρόβλημα.
01/08/2017 δεν επιτρέπεται στους εργαζόμενους να περάσουν την πύλη του εργοστασίου γιατί η διεύθυνση έδωσε εντολή, επικαλούμενη πως «η εργολάβος τους έχει απολύσει», οι εργαζόμενοι όμως δεν είχαν καταγγελία σύμβασης στα χέρια τους για να μπορούν να πάνε στον ΟΑΕΔ, δεν τους είχαν δοθεί τα δεδουλευμένα δυο μηνών και άλλων επιδομάτων για να μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το Δ.Σ του συνδικάτου μας, εφόσον επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Διοίκηση και δεν βρέθηκε λύση, αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης στάσης για την Τετάρτη 09/08/2019, δηλώνοντας στην Διοίκηση πως αν υπάρχει θετική εξέλιξη θα την αναστείλουμε.
03/08/2017 μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων, όχι όλα αλλά σοβαρά ποσά.
06/08/2017 οι εργαζόμενοι ενημερώνονται από την εργολάβο στις 08/08/2017 να έρθουν στην εργασία τους.
08/08/2017 οι εργαζόμενοι χτυπούν κάρτα, ήταν ενήμεροι οι φύλακες της ΛΑΡΚΟ να τους αφήσουν να περάσουν την πύλη και πηγαίνουν στην εργασία τους. Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη το Δ.Σ του Συνδικάτο μας αναστέλλει την κινητοποίηση, αποδεικνύοντας πως δεν κάνει άσκοπα απεργίες απέναντι στην ΛΑΡΚΟ.
09/08/2017 το πρωί οι φύλακες είχαν εντολή από την Διεύθυνση να μην αφήσουν τους εργαζόμενους να πάνε στην εργασία τους, η Διεύθυνση επικαλείται  πως «της είπε η εργολάβος ότι είναι απολυμένοι». Οι εργαζόμενοι με ευθύνη της ΛΑΡΚΟ είναι εκτός της εργασίας τους και χωρίς καταγγελία σύμβασης στο Χέρι, την ίδια ώρα η εργολάβος έχει αντικείμενο εργασίας στην ΛΑΡΚΟ.
Μέχρι και σήμερα η εργολάβος είναι άφαντη και η διεύθυνση, η Διοίκηση και η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.
Παρά το γεγονός ότι για τις απολύσεις των εργαζομένων έχουμε ενημερώσει από την πρώτη μέρα  το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και την ΠΟΕΜ το μόνο που εισπράττουμε από τους συναδέλφους Συνδικαλιστές είναι το ίδιο σφύριγμα, με τον ίδιο ρυθμό αδιαφορίας με τους παραπάνω. Τυχαίο;
Καθόλου τυχαίο. Κυβέρνηση, Διοίκηση, Διεύθυνση, Εργολάβος και Κυβερνητικός εργοδοτικός Συνδικαλισμός από κοινού και σε συνεννόηση μεταξύ τους χτυπούν το Συνδικάτο μας. Δεν διστάζουν να παίζουν ακόμη και τέτοια βρόμικα παιχνίδια στις πλάτες και με το μεροκάματο των εργαζομένων.
Ο στόχος τους είναι κοινός. Δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για την δύναμη που έχει ο αγώνας. Δεν θέλουν να υπάρχει άλλη φωνή και δράση σε κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων για να περάσουν την στρατηγική επιλογή τους. Να συρρικνώσουν ακόμη πιο πολύ την αξία της εργασίας μας.
Όσο  προσπαθούν να χτυπούν τους εργαζόμενους τόσο εμείς θα γινόμαστε πιο δυνατοί. Πλέον στην ΛΑΡΚΟ έχει παρέμβαση πιο δυνατή από ποτέ το Συνδικάτο μας και αυτό οφείλετε στην Συσπείρωση των εργαζομένων που θέλουν να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή, που θέλουν να πάρουν πίσω όλα αυτά που καταπάτησαν όλες οι Κυβερνήσεις, όλες οι Διοικήσεις, στην κατεύθυνση της Ε.Ε και με τις πλάτες του Κυβερνητικού Εργοδοτικού Συνδικαλισμού. Για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων μονοπωλίων, να απαξιωθεί η ΛΑΡΚΟ, για να τα τσεπώνουν εργολάβοι.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Από αυτή την σκοπιά το Δ.Σ του Συνδικάτου μας συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στην ΛΑΡΚΟ μέσα στο τρίτο 10ημερο του Αύγουστου με τα παρακάτω αιτήματα:
·Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμοί, καθαρίστριες). Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
·Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα. Που θα παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν την δεκαετία ’80-’90 στην οποία δεν υπήρχαν εργολαβίες που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της παραγωγής και της συντήρησης, αλλά το εργοστάσιο λειτουργούσε επανδρωμένο τόσο στις παραγωγικές θέσεις όσο και στις θέσεις συντήρησης με εργατοτεχνικό προσωπικό, με επιστημονικό προσωπικό, με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Τότε οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1100 και είναι η μοναδική δεκαετία στην οποία δεν είχαμε συχνά και σοβαρά ατυχήματα.
·Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα.
·Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Αναγνώριση ως χρόνο προϋπηρεσίας στην ίδια την ΛΑΡΚΟ το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι δούλεψαν μέσω του καθεστώτος των εργολαβιών ή με Δ.Π.Υ. και ενσωμάτωση αυτής της προϋπηρεσίας στις τριετίες, στον υπολογισμό της αποζημίωσης, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
·Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.
·Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.
·Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
·Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.
·ΣΣΕ που να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων (  δάνεια εκδρομές κλπ).
  Καλούμε όλα τα Συνδικάτα και των λαό της περιοχής να καταγγείλουν το βρώμικο παιχνίδι και να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας. Καλούμε το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ να πάρει θέση απέναντι στις απολύσεις. Την ημερομηνία της 24ωρης θα την αναγγείλουμε την επόμενη Πέμπτη  εξαντλώντας μέχρι τότε κάθε περιθώριο συντονισμού με το Επιχειρησιακό  Σωματείο.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                       ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)