Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γνωστοί Λαμιώτες μέλη σε κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης. (φώτο και video)

13072017paroysiashnarkwtika005Kοκαΐνη εμποτισμένη σε… χαρτόνια διαφημιστικών φυλλαδίων και ημερολογίων. Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο τα καρτέλ της Βολιβίας εισήγαγαν σε Ελλάδα (Αθήνα, Επισκοπή Ρεθύμνου, Δράμια Χανίων) μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Το κύκλωμα λειτουργούσε σε δύο υποομάδες, ενώ είχε φέρει στην Ελλάδα έναν 62χρονο από την Κολομβία με το προσωνύμιο «Μάγειρας-Χημικός», ο οποίος με ειδική χημική επεξεργασία θα προέβαινε στην εξαγωγή της κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας από τα εμποτισμένα χαρτόνια. Συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ άλλα 14 κατηγορούνται μεταξύ των οποίων και 3 έγκλειστοι φυλακών.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο λαμιώτες που διατηρούν καταστήματα στο κέντρο της πόλης και μία αλλοδαπή γυναίκα. 
Η 1η υποομάδα, αριθμούσε 17 μέλη. Αρχηγός της ήταν ένας 44χρονος από την Αλβανία με τα προσωνύμια «Τζίμης, Θείος, Γκριζομάλλης, Χοντρός», ο οποίος είχε συλληφθεί στις 20 Νοεμβρίου 2008 για υποθέσεις ναρκωτικών, είχε αποφυλακιστεί στις 12 Ιανουαρίου 2012 με περιοριστικούς όρους. Στις 25 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στις 9 Απριλίου 2014 παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και εξαφανίστηκε. Υπαρχηγός του ήταν ένας 35χρονος συμπατριώτης του με τα προσωνύμια «Σάντρι, Βουνό, Κούτσικος, Χοντρούλης». Ένας 61χρονος από τη Βενεζουέλα με τα προσωνύμια «Πέπε, Λούκας, Παππούς, Γέρος, Πατάτας» ήταν αυτός που ερχόταν σε επαφή με τα καρτέλ της Βολιβίας για την προμήθεια ναρκωτικών. Ένας 58χρονος Κρητικός ήταν «αποθηκάριος» και διατηρούσε τις αποθήκες των ναρκωτικών στην Επισκοπή Ρεθύμνου και Δράμια Χανίων. Μία 53χρονη Κολομβιανή, με τα προσωνύμια «Πατριώτισσα ή Κυρά» ήταν εκείνη που είχε διασυνδέσεις με εμπόρους ναρκωτικών σε Ισπανία και Ολλανδία.
Αρχηγός της 2ης υποομάδας, που αριθμούσε επτά μέλη, ήταν ένας 60χρονος  Έλληνας που είχε καταστήματα στο Κορωπί και τον φώναζαν «Κοντό, Μπασκετμπολίστα ή μαγαζάτορα». Αυτή η ομάδα ασχολούταν με την προμήθεια ναρκωτικών από την Δυτική Ευρώπη και την διαχείριση των εσόδων από την πώληση, ενώ είχε διασυνδέσεις με τα καρτέλ της Βολιβίας.
Κατασχέθηκαν 44 χαρτόνια διαστάσεων 27,5 cm x 40.5 cm, εμποτισμένα με κοκαΐνη, 9 πολύχρωμα χάρτινα ημερολόγια διαστάσεων 41,5 cm Χ 29,5 cm, εμποτισμένα με κοκαΐνη. Μετά την κατάλληλη διαδικασία επεξεργασίας και προσμίξεων, η ποσότητα της κοκαΐνης θα ξεπερνούσε τα 15 κιλά. Κατασχέθηκαν επίσης ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 232 δισκία διάφορων φαρμακευτικών σκευασμάτων, 10 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα αυτοκίνητο, 35.635 ευρώ και 1.545 δολαρίων Η.Π.Α., 5 χρυσές λίρες Αγγλίας, πλήθος αποδείξεων πληρωμής από δελτία του Ο.Π.Α.Π., δύο πλαστικές κυλινδρικές συσκευασίες, οποίες περιείχαν σκόνη σε μορφή νιφάδων, άγνωστης χημικής σύστασης, 52 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, πλήθος καρτών SIM, και επτά αποδείξεις καταθέσεων τράπεζας.
Διερευνώνται 229 πράξεις διακίνησης ναρκωτικών στο επίπεδο της προμήθειας και αγοράς, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν στις περιοχές Επισκοπή Ρέθυμνου, Δράμια Χανίων και στην Αθήνα τρεις χώροι αποθήκευσης κοκαΐνης, που θα χρησιμοποιούντο για την μετατροπή, τυποποίηση, νόθευση και συσκευασία του ναρκωτικού σε μορφή κατάλληλη, προκειμένου να διοχετευτεί στη συνέχεια στην παράνομη αγορά των ναρκωτικών.
Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο συνομιλιών των μελών του κυκλώματος που είχαν ένα δικό τους κωδικοποιημένο «γλωσσάρι». Όταν ήθελαν να στείλουν έναν αριθμό το έκαναν με γράμματα, που δεν αντιστοιχούσαν στους συγκεκριμένους αριθμούς, και αντίστροφα.
Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ:

{gallery}arthrografia/01-topika/02-fthiotida/2017/07-Ioulios/kokaini{/gallery

 πληροφορίες από το thetoc.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)