Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Φιστικοπαραγωγών Μώλου

Αποστόλου:Στα 13,33 €/στρέμμα η συνδεδεμένη το 2018 για τα ακρόδρυα

Αποστόλου: Στα 13,33 €/στρέμμα η συνδεδεμένη το 2018 για τα ακρόδρυα

Από την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στις εγκαταστάσεις του ΑΣ «Κελυφωτό Φιστίκι Μώλου - Θερμοπυλών».
Τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Κελυφωτό Φιστίκι Μώλου - Θερμοπύλες» στη Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στη Φθιωτική πρωτεύουσα.
Ο κ. Αποστόλου συνοδευόμενος από τους βουλευτές Φθιώτιδας, Αποστόλη Καραναστάση και Θανάση Μιχελή και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Θανάση Ζανιά, είχε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Γιάννη Χονδρόπουλο, αλλά και με τους προέδρους των ΑΣ Φιστικοπαραγωγών Μάκρης, Κων/νο Πρασά και ΑΣ Φιστικοπραγωγών Στεφανοβικείου - Μαγνησίας, Κων/νο Μπλιάτσο, ενώ ξεναγήθηκε και στους χώρους παραγωγής.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη χρονιά (2018) οι καλλιεργητές ακροδρύων θα εισπράξουν συνδεδεμένη ενίσχυση ύψους 13,33 €/στρέμμα, ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδια βελτίωσης του ΚΕΓΕ Βαρδατών. Ανακοίνωσε επίσης την επέκταση του προγράμματος απονιτροποίησης για το νομό Φθιώτιδας.
Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των Φιστικοπραγωγών επέμειναν στην μάστιγα του κλάδου τους που ονομάζεται παραεμπόριο, το οποίο και φρενάρει την όποια ανάπτυξη υγιούς εμπορίου. Παράλληλα τόνισαν το πρόβλημα των εργόσημων και της έλλειψης νόμιμων αλλοδαπών εργατών γης. Δεν παρέλειψαν να ζητήσουν μείωση των συντελεστών φορολόγησης για τα μέλη συνεταιρισμών και τον εξορθολογισμό των φυτουγειονομικών απαιτήσεων για τις εξαγωγές.
Η επίσκεψη έκλεισε με δέσμευση και των δύο πλευρών για περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)