Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ «ΚΑΣΤΑΛΛΙΑ» ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Την δεύτερη δεκαετία του 20ου  αιώνα ανεγέρθηκε στα Λουτρά Αιδηψού το ξενοδοχείο "Κασταλία" , το οποίο αργότερα λειτούργησε ως Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου (Κ.Λ.Α.Π.). Πριν από περίπου 30 χρόνια, το Κ.Λ.Α.Π. μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο "Αι Πηγαί" στα Πλατάνια Αιδηψού και η "Κασταλλία" τέθηκε από τότε εκτός λειτουργίας. Σήμερα, το τεράστιο αυτό κτίριο ανήκει στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και είναι παραδομένο στην ανελέητη φθορά του χρόνου, παρουσιάζοντας εξωτερικά και εσωτερικά ένα θέαμα θλιβερό.

Στα σχέδια της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση, προϋπολογισμού σχεδόν δυο εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να ανακαινιστεί το κτίριο και να επαναλειτουργήσει η "Κασταλλία" ως πολυχώρος πολιτισμού και συνεδριακό κέντρο σύγχρονων προδιαγραφών.

Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας – Αιδηψού, ομόφωνα εγκρίνει να υποβληθεί πρόταση ένταξης για χρηματοδότηση του έργου:
«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ» προϋπολογισμού 1.992.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) στα πλαίσια της πρόσκλησης με αριθ. πρωτ. 5083/28-4-2016 με κωδικό 14.6.33.33.1-3 και τίτλο: «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» του Άξονα Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Ταμείο Συνοχής)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, η οποία τροποποιήθηκε από την με αριθ. πρωτ. 6753/10-6-2016 (1η Τροποποίηση) και την με αριθ. πρωτ. 8217/13-7- 2016 (2η Τροποποίηση) «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» του Άξονα Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Ταμείο Συνοχής)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής την οποία δημοσίευσε Η ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ Ε.Π. ΕΤΠΑ και ΤΑ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. αξιοποίησης, ανακαίνισης και διατήρησης του παραδοσιακού κτιρίου <<Κασταλία>>, με σκοπό να επαναλειτουργήσει το κτίριο ως πολυχώρος πολιτισμού και συνεδριακό κέντρο σύγχρονων προδιαγραφών
http://istiaianews.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)