Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άρθρο,στην εφημερίδα«Λαμιακός Τύπος»,σχετικό με την παραχώρηση του τουριστικού καταφυγίου Καμένων Βούρλων σε ιδιωτική εταιρεία.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ … ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ !

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση για να ακούσουμε και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, αλλά και τις απόψεις όλων των τοπικών φορέων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι θέσεις του Δημάρχου Γιάννη Συκιώτη στο θέμα της αξιοποίησης του λιμανιού είναι γνωστές και έχουν εκφραστεί επανειλημμένως δημόσια. Γνωστές είναι και οι αντιδράσεις που υπάρχουν από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων. Όσοι διαφωνούν όμως με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, οφείλουν να παρουσιάσουν και τις δικές τους θέσεις για την αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου των Καμένων Βούρλων. Γιατί φαντάζομαι ότι δεν αρέσει ούτε στους ίδιους η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το λιμάνι των Καμένων Βούρλων. Συνεπώς κάτι πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο στη Λουτρόπολη, αν θέλουμε να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση στην περιοχή. Αν θέλουμε τα Καμένα Βούρλα να γίνουν πιο ελκυστικός προορισμός για επισκέπτες, ντόπιους και ξένους παραθεριστές. Φυσικά οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν δεν αφορούν μόνο το λιμάνι, αλλά ολόκληρη την λουτρόπολη που τα τελευταία χρόνια ειναι εγκλωβισμένη σε λιμνάζοντα νερά !
Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το κράτος, αυτή την αλλαγή προς το καλύτερο μόνο ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να την προσφέρουν, καθώς δεν περισσεύουν χρήματα από το δημόσιο ταμείο για να δοθούν στους Δήμους, προκειμένου αυτοί να κάνουν τους “επιχειρηματίες -επενδυτές”. Υπάρχει όμως και η ανάγκη των Δήμων να αυξήσουν τα έσοδά τους από άλλες πηγές, πέρα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Για πολλά χρόνια στη Φθιώτιδα σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς μιλούσαν για την ανάγκη αξιοποίησης του τουριστικού προϊόντος. Υπάρχει όμως και η ανάγκη των Δήμων να αυξήσουν τα έσοδά τους από άλλες πηγές, πέρα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Στα Καμένα Βούρλα έχουν γίνει αρκετές ημερίδες και συνέδρια για την τουριστική ανάπτυξη. Ο Δήμος έχει αδελφοποιηθεί με Δήμο της Ιταλίας εγκαινιάζοντας μια συνεργασία για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών. Συνεχίζεται γενικά η προσπάθεια αυτοδιοικητικών και φορέων, για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος.
Δυστυχώς όλο αυτό το ενδιαφέρον έμεινε στα λόγια. Στα Καμένα Βούρλα η μοναδική επένδυση που έγινε στον τουρισμό προήλθε από ιδιωτικά κεφάλαια και ήταν το ξενοδοχείο “ΓΑΛΗΝΗ” που σήμερα αποτελεί κόσμημα για τη Λουτρόπολη. Μια σοβαρή επένδυση που προσελκύει τουρίστες από το εξωτερικό. Αντίθετα οι Δημοτικές Αρχές που πέρασαν από τα Καμένα Βούρλα τα προηγούμενα χρόνια προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην ανάπτυξη της περιοχής. Η στασιμότητα και η απουσία σοβαρών αναπτυξιακών παρεμβάσεων είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διακρίνει το ελλειμμα δημόσιων επενδύσεων στη Λουτρόπολη. Απορώ μάλιστα γιατί δεν διαμαρτύρονταν τόσα χρόνια οι επαγγελματίες των Καμένων Βούρλων, αφού αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από την αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή τους.
Η “ΓΑΛΗΝΗ" είναι η εξαίρεση στον κανόνα και κατά την ταπεινή μας άποψη η αξιοποίηση του λιμανιού έτσι όπως σχεδιάζεται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι η δεύτερη σημαντική επένδυση που έχει ανάγκη η περιοχή για να ενισχύσει το τουριστικό της προφίλ !
Χρήστος Αλεξανδρής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)