Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αθ. Γιαννόπουλος: ”Οι οποιεσδήποτε, εξαγγελίες κυβερνητικές να μην αποτελούν ευχολόγιο και παραχωλογία ”


Η σημερινή ανάρτηση  του πρώην Υπουργού Υγείας Αθανάσιου Γιαννόπουλου για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λαμία:
10847771_800412520020158_8322185635377027625_n
”Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βρεθώ στην ομιλία του κ. Πρωθυπουργού και Περιφερειάρχη στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό συνέδριο που έλαβε χώρα στη Λαμία έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Μολδαβία που αυτή την ώρα που αναρτώ τις σκέψεις μου αυτές συνεχίζεται οδικά μου απαγόρευσε να παρακολουθήσω τις εξαγγελίες και πιθανόν δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου για τα διάφορα θέματα που ταλαιπωρούν επί τόσα χρόνια τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η συζήτηση διαφόρων τοπικών θεμάτων με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, με τους παραγωγικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση έχει πάντοτε ένα θετικό πρόσημο, της επικοινωνίας της κεντρικής εξουσίας με τη Περιφέρεια.
Πρέπει όμως να είναι δεσμευτικό, οι οποιεσδήποτε, εξαγγελίες κυβερνητικές να μην αποτελούν ευχολόγιο και παραχωλογία αλλά να είναι ειλικρινείς και υλοποιήσιμες στο χρονικό διάστημα της κυβερνητικής θητείας ή αν έχουν μεγαλόπνοο και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα να είναι δεσμευτικές για την έναρξή τους.
Από ότι έχω πληροφορηθεί φοβάμαι ότι ένα μεγάλο μέρος των δεσμεύσεων του κ. Πρωθυπουργού θα μείνουν στο επίπεδο των εξαγγελιών και όχι των υλοποιήσιμων ενεργειών. Θα παρακολουθήσω προσωπικά τις οποιεσδήποτε δεσμεύσεις που ανέλαβε το κυβερνητικό κλιμάκιο και θα κάνω τη προσήκουσα κριτική.
Είμαι όμως υποχρεωμένος να σχολιάσω ότι δεν τοποθετήθηκε καθόλου για το τομέα υγείας, για τη λειτουργικότητα των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, των περιφερειακών ιατρείων, για τον ελλιπέστατο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και για την καθολική υποστελέχωση των μονάδων υγείας.
Θα ήμουνα όμως και περισσότερο ευτυχής να είχα τη πληροφόρηση την επίσημη εκ μέρους του κ. Πρωθυπουργού για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας. Πού βρίσκεται και πότε τελικά θα τελειώσει? Αν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αν έχουν αρθεί τα εμπόδια εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, κλπ.”

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)