Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου κ. Συκιώτη Ιωάννη

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ – ΤΗΛ: 6986108669   -  6973456959  
ergkelam@gmail.com                                        http://ergatikokentrolamias.blogspot.gr/
Αριθ. Πρώτ.78                                                                                                           Λαμία 13/7/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου κο Συκιώτη  και συζήτησαν τι θα γίνεται με τους συμβασιούχους μετά την ψήφιση το άρθρου 24 του νόμου 4479/2017:
Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Λαμίας τονίσαμε ότι: Η ερμηνευτική εγκύκλιος που εκδόθηκε  και αφορά τη νέα νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση στη βουλή για τους συμβασιούχους, (άρθρο 24 του νόμου 4479/2017) επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά δεν προσφέρει και καμιά εγγύηση ότι οι δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018 (βλέπουμε τις εξελίξεις και την στάση τις πλειοψηφίας του Δήμου Λαμίας που πήρε απόφαση να παραχωρεί την καθαριότητα στους ιδιώτες και ουσιαστικά απολύει τους 47 εργαζόμενους).
Συγκεκριμένα, η κυβερνητική τροπολογία προβλέπει ότι οι συμβασιούχοι που απασχολούσαν οι δήμοι μέχρι τις 7/6/2017, μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι δήμοι μέχρι τις 31/7/2017 να αιτηθούν την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την καθαριότητα, με την προϋπόθεση ότι η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται εξολοκλήρου από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη.
Αν οι δήμοι δεν ζητήσουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, δεν μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Για τους παραπάνω λόγους, το Εργατικό Κέντρο Λάμιας ζήτησε από τον Δήμαρχο κο Συκιώτη.
1. Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι και να γίνουν νέες συμβάσεις εργασίας.
2. Ο Δήμος να αποστείλει αίτημα για πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την καθαριότητα  έως 31 Ιουλίου 2017.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κο. Συκιώτης δεσμεύτηκε, ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος και ότι Ίδη την άλλη εβδομάδα θα συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει  την πρόσληψη τακτικού προσωπικού και να εξουσιοδότηση τον Δήμαρχο για την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τους συμβασιούχους  του Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)