Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

Γέμισε γεύσεις και μυρωδιές το πάρκο Αγ. Βαρβάρας Λαμίας


Ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης στο πάρκο της Αγ. Βαρβάρας, στη Λαμία, το Φεστιβάλ  «Κερνάμε Ελλάδα», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.
Πρόκειται για ένα γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, με τη Λαμία να έχει το ρόλο της οικοδέσποινας, αλλά και της  Γαστρονομικής Πρωτεύουσας της χώρας φιλοξενώντας στο χώρο παραδοσιακά εδέσματα και προϊόντα όχι μόνο από τη Ρούμελη, τη Στερεά καθώς και από πολλά μέλη της Ελλάδας.
Οι εκδηλώσεις, που είχαν συντονιστή τον  γ.γ. του ΕΒΕ Νίκο Ζιάκα, άρχισαν με τον αγιασμό, σε ειδικό χώρο του πάρκου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καρα’ί’σκο, τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αποστολόπουλο, ενώ κεντρικός  ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέκος Διαμαντάρας.
Όλοι τόνισαν τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών και ευχήθηκαν να υπάρξει συνέχεια στο μέλλον.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, η πρώην βουλευτής Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, οι Αντιδήμαρχοι Βίβιαν Αργύρη, Στέλιος Καραγιάννης, Δημήτρης Κυρίτσης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Πάνος Ζυγούρης, σύσσωμο το ΔΣ του ΕΒΕ Φθιώτιδας, ο πρόεδρος και ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας Λευτέρης Μπράζας και Κώστας Μπέλης, ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Μακρακώμης Γιάννης Καλοπήτας, εκπρόσωποι κομμάτων και αρκετός κόσμος.
Μετά τις ομιλίες κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων και στη συνέχεια οι επίσημοι επισκέφθηκαν τα περίπτερα του φεστιβάλ και δοκίμασαν τα προϊόντα.
Με την ευκαιρία του φεστιβάλ ο βουλευτής Δ. Βέττας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και καλή επιτυχία στη διοργάνωση και στους εκθέτες. Είναι μια εκδήλωση που στόχο έχει να αναδείξει την τοπική επιχειρηματικότητα, μέσα από την προβολή των τοπικών προϊόντων αλλά και της τοπικής κουλτούρας τόσο της περιοχής όσο και γενικότερα της Στερεάς».
Το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» αποτελείται δε από 6 μεγάλες θεματικές ενότητες:
Έκθεση Προϊόντων,
Εργαστήρια Γεύσεων,
Οι Κουζίνες της Ελλάδας,
Κουζίνα της Φθιώτιδας,
Κουζίνα της Στερεάς Ελλάδος,
Μεσόγειος: Γεύσεις και Ακούσματα.
Παράλληλα με το Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής.
Σήμερα Παρασκευή οι πύλες του πάρκου θα ανοίξουν στις 18.00 και θα κλείσουν τα μεσάνυχτα, ενώ το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα λειτουργίας είναι το ακόλουθο:
Σάββατο 8/7
10:00 έως 13:00 και 18:00 έως 24:00
Κυριακή 9/7
10:00 έως 13:00 και 18:00 έως 24:00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)