Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην «Κλινική Λαμίας»

  Υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην «Κλινική Λαμίας» Λειτουργεί σε τρεις βάρδιες (πρωινή, μεσημβρινή, απογευματινή) και είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ - Τι δηλώνει στο LR ο Dr. Κώστας Παππάς, Νεφρολόγος PhD Διευθυντής MTN στην «Κλινική Λαμίας».
Στην «Κλινική Λαμίας» εκτός από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, αλλά και το νέο Ογκολογικό Τμήμα, που ξεκίνησε πρόσφατα με επικεφαλής τον διακεκριμένο Ογκολόγο, Νίκο Κεντεποζίδη, λειτουργεί και μια υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία μπορεί να εξυπηρετεί τους αιμοκαθαρόμενους της ευρύτερης περιοχής.
Η πρόσβαση των ασθενών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι πολύ εύκολη, ακόμα και για άτομα με κινητικά προβλήματα, που διανύουν ελάχιστη απόσταση από την είσοδο μέχρι τα μηχανήματα.
Επίσης υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης όσων επιθυμούν, αναφορικά με την προμήθεια των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη ταλαιπωρία ασθενών ή συνοδών. Η συνταγογράφηση όλων των φαρμάκων γίνεται άμεσα και είναι δωρεάν.
Για την λειτουργία της μονάδας μίλησε στο LamiaReport ο ο Νεφρολόγος και Διευθυντής της ΜΤΝ, Dr. Κων/νος Παππάς.

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης επιλογής Μονάδας Αιμοκάθαρσης από τον ασθενή και η Αιμοκάθαρση καθώς και τα χορηγούμενα φάρμακα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Στην «Κλινική Λαμίας» λειτουργεί μια πραγματικά υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ και εξυπηρετει τους ασθενείς με τρεις βάρδιες αιμοκαθάρσεων (πρωινή, μεσημβρινή, απογευματινή).
Η Μονάδα είναι εξοπλισμένη με 15 (δεκαπέντε) κορυφαίας τεχνολογίας μηχανήματα αιμοκάθαρσης Νikkiso, με φίλτρα αιμοκάθαρσης εγκεκριμένα από τον κατασκευαστή, Γερμανικής και Ιαπωνικής προελεύσεως. Υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης και ιδίως της online αιμοδιαδιήθησης, που κλινικά αποδεδειγμένα προσφέρει στους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς υψηλότερα επίπεδα κάθαρσης, αιμοδυναμική σταθερότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης υπάρχει συνεχής παρουσία Ιατρού Νεφρολόγου ή Ειδικευμένου Ιατρού με εμπειρία στην αιμοκάθαρση. Υπάρχει ιδιαίτερος χώρος αιμοκάθαρσης και αποδυτήρια-τουαλέτα για ασθενείς με θετικό αυστραλιανό αντιγόνο. Μετά από κάθε βάρδια αιμοκάθαρσης γίνεται υποχρεωτικά χημική αποστείρωση όλων των μηχανημάτων διάρκειας 55' λεπτών.
Η αιμοκάθαρση πραγματοποιείται σε μία ενιαία κλιματιζόμενη αίθουσα, που εξασφαλίζει άνετη και ευχάριστη διαμονή των ασθενών, ενώ παράλληλα υπάρχει συνεχής επίβλεψη από έμπειρο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό», είπε μεταξύ άλλων ο Dr. Κων/νος Παππάς.

Η «Κλινική Λαμίας» βρίσκεται στο 3ο χλμ. Ε.Ο. Λαμίας - Λυγαριάς, και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και γενικότερα της Κλινικής μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22310 69450 ή στο email: aeplamias@gmail.com.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)