Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΛΑΜΙΑΣ: Ο ΜΕΓΑΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΡΑΔΙΟΤΕΧΝΙΤΗ
Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στον κύριο Μίμη .Ο ογδοντάχρονος κύριος Μίμης είναι από τους πρώτους ραδιοτεχνίτες στην Λαμία, αλλά και ο πρώτος δημιουργός νόμιμου ραδιοφώνου με άδεια.


Τα τελευταία τρία χρόνια έχει δημιουργήσει το δικό του ιδιωτικό μουσείο ραδιοφώνου , το μοναδικό στην κεντρική Ελλάδα, ελεύθερο προς το κοινό .Μέσα από το ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι δεν έχει τη στήριξη από τους τοπικούς παράγοντες για την ενημέρωση των πωλητών αλλά και για την ύπαρξη του μουσείου .


Παλαιός ραδιοτεχνίτης (άνοιξε το δικό του εργαστήριο στις αρχές της δεκαετίας του ’50), ογδοηκοντούτης πλέον, αλλά ακμαίος και ευδιάθετος και ευγενικός. Ωραίος άνθρωπος. Το μουσείο βρίσκεται στην Πλατεία Παγκρατίου, στο νότιο τμήμα της πόλης.

Εκτός από ραδιόφωνα, έχει και μερικά μαγνητόφωνα, από τα “ξαπλωτά”, κυρίως του ’60. Εντύπωση μου προκάλεσε ότι έχει πολλά παλιά, “δύσκολα” ραδιόφωνα, προ του 1955, που φορούν παλιές σειρές από λάμπες.


ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
radiolamias.blogspot.gr
www.lamia.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)