Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

33.000 μαθητές από 263 σχολεία της Στερεάς ανακύκλωσαν 77 τόνους σχολικών βιβλίων!…


 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία» από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με τη συνεισφορά των Δήμων – Μελών του, Αγράφων, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Δελφών, Διρφύων – Μεσσαπίων, Δομοκού, Δωρίδας, Ερέτριας, Θηβαίων, Ιστιαίας – Αιδηψού, Καρπενησίου, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου, Λαμιέων, Λίμνης – Μαντουδίου– Αγίας Άννας, Λοκρών, Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Ορχομενού, Στυλίδας, Τανάγρας, Χαλκίδας, Μακρακώμης.
Συνολικά συμμετείχαν 33.000 μαθητές από 263 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια) σε 22 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς, ενώ η συνολική ποσότητα σχολικών βιβλίων ανήλθε σε 77.180 κιλά.
Τα έσοδα από την ανακύκλωση των βιβλίων θα επιστραφούν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, με στόχο την ανακύκλωση και την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
ΝΣΚ: Νόμιμος ο ΦοΔΣΑ Στερεάς
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε, ότι ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε νομίμως συστάθηκε και λειτουργεί.
Πιο συγκεκριμένα το Ε΄ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους γνωμοδοτεί ομόφωνα, ως ακολούθως :
Η σύσταση της ανώνυμης εταιρίας «Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α» είναι νόμιμη και η εν λόγω εταιρεία αποτελεί τον καθολικό διάδοχο και υπεισέρχεται στην περιουσία, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του προϋφιστάμενου υπό ν.π.δ.δ Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όσο και των συγχωνευόμενων, πριν και μετά της σύστασης της ανώνυμης εταιρείας, τοπικών φορέων.
Σημειώνεται ότι η γνωμοδότηση του ΝΣΚ ζητήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά τα έγγραφα της Γενικής Διευθύντριας της Γενικής Δ/νσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Αποβλήτων, ότι η μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α δεν είναι νόμιμη.
Είχε προηγηθεί η απόφαση της 7μελούς μείζονος σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η απόφαση του Ε΄ Τμήματος της 7μελούς μείζονος σύνθεσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου ομόφωνα και τελεσίδικα αποφάσισαν ότι ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας νομίμως μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. και λειτουργεί.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)