Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 1ο(Ξανθή Τσαπάρα) και 3ο βραβείο «Καθηγητή Γερμανικών» της χρονιάς σε δύο κυρίες της Φθιώτιδας!

  Το 1ο και 3ο βραβείο «Καθηγητή Γερμανικών» της χρονιάς σε δύο κυρίες της Φθιώτιδας!
Το Γυμνάσιο Ραχών και το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας πανηγυρίζουν τις νέες διακρίσεις...
Από τις ειδήσεις που δεν είναι δημοφιλείς, αλλά περικλείουν πολύ σημαντικές πληροφορίες με το συναίσθημα μάλιστα της αισιοδοξίας ότι κάτι καλό γίνεται στον τόπο μας, ήταν η ανακοίνωση της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίαςστην Ελλάδα, για τους νικητές του 12ου διαγωνισμού «Καθηγητή Γερμανικών» της χρονιάς.
Σε εορταστική ατμόσφαιρα σε επίσημη τελετή της Γερμανικής Πρεσβείας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνογερμανικού Συλλόγου «Φιλαδέλφεια» στο Μαρούσι, βραβεύτηκαν για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους δύο γυναίκες εκπαιδευτικοί από τη Φθιώτιδα.
Συγκεκριμένα η καθηγήτρια Γερμανικών, Ξανθή Τσαπάρα του Γυμνασίου Ραχών κατέλαβε την 1η θέση, ενώ το 3ο βραβείο πήγε στην συνάδελφό της από το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, Μάγδα Αθανασίου.
Εκτός από τα τρία μεγάλα βραβεία (στη 2η θέση ήταν η Στεφανία Κοσμίδου από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς), άλλοι έξι εκπαιδευτικοί Γερμανικών από όλη την Ελλάδα διακρίθηκαν και δέχθηκαν ειδικό έπαινο για τις εργασίες τους.
Το 1ο βραβείο κατέληξε στην Ξανθή Τσαπάρα , χάρη στις τρεις εκπληκτικές ταινίες μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές της Β’ Τάξης του Γυμνασίου Ραχών με θέματα που αφορούσαν, τους «Πρόσφυγες», τα «Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)» και τα «Άτομα Τρίτης Ηλικίας».
Όσοι από εσάς δεν τις έχετε δει, αξίζει πραγματικά τον κόπο να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να τις παρακολουθήσετε στα βίντεο που ακολουθούν:
Δώσε! - Gib!


DasFenster - Το παράθυρο


Η κόκκινη χτένα - DerroteKamm



Το 3ο βραβείο πήγε στην Μάγδα Αθανασίου για την εκπληκτική δουλειά με τα παιδιά της Γ’ τάξης του σχολείου της, με τίτλο «Μία εβδομάδα χωρίς κινητό». Θέμα της, όπως γίνεται αντιληπτό και από τον τίτλο, ο περιορισμός της χρήσης του κινητού, αφού πρώτα τα παιδιά συνειδητοποιήσουν πως και πόσο μπορούν να (επι)ζήσουν χωρίς αυτό, μέσα από την καθημερινότητά τους.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο βραβευμένες κυρίες δεν είναι «πρωτάρες» στον συγκεκριμένο διαγωνισμό της Γερμανικής πρεσβείας, καθώς η κα Μάγδα Αθανασίου είχε πάρει το 2ο βραβείο το 2012, ενώ με έπαινο είχε διακριθεί το 2015 η φετινή νικήτρια κα Ξανθή Τσαπάρα.
Αξίζουν φυσικά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά των σχολείων όπου διδάσκουν οι δύο νικήτριες για την πολύτιμη συμμετοχή - συμβολή τους στην απόδοση των εργασιών και την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου.
(Στη φωτογραφία, στο μέσον 3η από αριστερά η Ξανθή Τσαπάρα και δίπλα της η Μάγδα Αθανασίου με τον εκπρόσωπο της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα).
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)