Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έφυγε ο εκκοκκιστής Μιχάλης Δοντάς του Ομίλου Επίλεκτος


THRINOS-510x330
Έφυγε την Κυριακή 18 Ιουνίου από τη ζωή ο 86χρονος βιομήχανος Μιχάλης Δοντάς με καταγωγή από την Αμφίκλεια όπου διατηρούσε η οικογένεια του Εκκοκκιστήριο και  ο οποίος υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών του ομίλου «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ».
Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στα Φάρσαλα.
Ο Μιχάλης Δοντάς, που αφήνει πίσω τη σύζυγο του, τρία παιδιά και δύο εγγόνια, ήταν ένα από τα πέντε αδέλφια που ίδρυσαν τον όμιλο «Επίλεκτος».
Η εταιρεία
Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους αδερφούς Χρήστο, Χαράλαμπο, Ηλία, Μιχάλη και Ιωάννη Δοντά το 1970 ξεκινώντας με μια μονάδα παραγωγής βαμβακονημάτων στα Φάρσαλα. Μέσα σε μια 30ετία η δυναμικότητα της ξεπέρασε κάθε προσδοκία οδηγώντας την επιχείρηση σε επίπεδα που την κατατάσσουν μεταξύ των μεγαλύτερων και πλέον κερδοφόρων Ελληνικών κλωστόϋφαντουργικών επιχειρήσεων.
Κατά την περίοδο που μεσολάβησε μέχρι σήμερα η Εταιρία έχει επιδείξει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι έχουν ισχυροποιήσει ολοένα και περισσότερο την παρουσία της στην αγορά και της έχουν προσδώσει τη θέση του μεγαλύτερου εγχώριου επενδυτή στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.
Το αντικείμενο εργασιών της εταιρίας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από την εκκόκκιση έως την τελική επεξεργασία και πώληση παντός είδους νημάτων. Στα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνονται εκκοκκισμένο βαμβάκι, νήματα βαμβακερά εκρού, πεννιέ-καρντέ, χρωματιστά, γκαζέ- μερσεριζέ, υποπροϊόντα εκκοκκίσεως και νηματοποιήσεως βάμβακος κ.α. Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ διακρίνεται για την πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή της διαθέτοντας παράλληλα μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες, με μηχανήματα νέας τεχνολογίας . Οι πωλήσεις της εταιρίας απευθύνονται κυρίως στην αγορά του εξωτερικού, καθώς το 70% περίπου της παραγωγής της εξάγεται.
Παράλληλα, η στρατηγική χωροταξική θέση των παραγωγικών της μονάδων, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο μεγαλύτερο βαμβακοπαραγωγικό κέντρο της Ελλάδας με το καλύτερο ποιοτικά παραγόμενο προϊόν, αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα για την Εταιρία, καθώς της εξασφαλίζουν ένα σαφές προβάδισμα στην προτίμηση των παραγωγών κατά την περίοδο της αγοράς της πρώτης ύλης, ήτοι του σύσπορου βαμβακιού.

http://www.agronews.gr/news/koinonia/arthro/157377/efuge-o-ekkokkistis-mihalis-dodas-tou-omilou-epilektos/
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)