Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εθνικό Πάρκο Οίτης-Στα πιο όμορφα Εθνικά Πάρκα της Ελλάδας

H Οίτη ανάμεσα στα πιο όμορφα Εθνικά Πάρκα της Ελλάδας!!!
Παρά το μέγεθός της, η Ελλάδα έχει μια πλούσια ποικιλία τοπίων, από υγρότοπους, δάση, παραλίες και ψηλά βουνά, φαράγγια και κοιλάδες. Ακόμη και τα νησιά διαθέτουν μια γραφική ομορφιά της δικής τους. Είτε είστε λάτρης της φύσης ή απλά θέλουν να ανακαλύψουν τις άλλες όψεις της χώρας, εκτός από αιωνόβια μνημεία, ναούς και τις παραλίες, εδώ είναι μια λίστα με τα όμορφα εθνικά πάρκα μπορείτε να επισκεφτείτε στην Ελλάδα.
Εθνικό Πάρκο Πρεσπών
Το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών είναι το σπίτι σε μαγευτικές λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα . Χωρισμένος από μια νησίδα και περικλείεται από επιβλητικά βουνά, οι λίμνες, μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ (Δημοκρατία της Μακεδονίας), αποτελούν ενδιαίτημα για μια ποικιλία από είδη πουλιών και ψαριών. Η περιοχή προσελκύει ντόπιους και ξένους επισκέπτες, που έρχονται να επανασυνδεθεί με τη φύση, να τηρούν τα πολυάριθμα πουλιά και να εξερευνήσετε τα λίγα ενδιαφέροντα μνημεία. Συχνά παραβλέπεται από την πλειοψηφία των τουριστών που συρρέουν στην Ελλάδα, ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών πραγματικά αξίζει μια επίσκεψη.
Αγίου Αχιλλείου παλιά βυζαντινή εκκλησία ερείπια στην λίμνη Πρέσπα στην Ελλάδα | © Πάνος Karas / Shutterstock
Εθνικό Πάρκο Οίτης
Καλύπτει μια έκταση 7.000 στρεμμάτων στην κεντρική Ελλάδα, η Οίτης (ΟΕΤΕ, Οίτη ή ακόμα και Οίτης) Εθνικό Πάρκο είναι το τρίτο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας. Μέρος του δικτύου Natura 2000, στο πάρκο, όπου απαγορεύεται το κυνήγι και οποιεσδήποτε άλλες επιβλαβείς δραστηριότητες, είναι κατ 'οίκον σε όχι λιγότερο από 50 ενδημικά είδη φυτών και πολλά ζώων και πτηνών, συμπεριλαμβανομένων της ζαρκάδι, αγριογούρουνο, λαγός, καθώς και καφέ αρκούδες , λύκοι και αγριόγατες. Το πάρκο έχει επίσης μερικές σπηλιές επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν, καθώς και τη μονή Αγάθωνος.
Αλόννησος Θαλάσσιο Πάρκο
Με 13.700 χιλιόμετρα ακτογραμμής, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επίσης ένα θαλάσσιο πάρκο. Αλόννησος Θαλάσσιο Πάρκο ιδρύθηκε το 1992 και είναι μία από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές στην Ευρώπη. Εκτός από τη θάλασσα, το πάρκο περιλαμβάνει το νησί της Αλοννήσου , έξι μικρότερα νησιά και όχι λιγότερο από 22 νησάκια. Το πάρκο είναι το ιδανικό βιότοπο για πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, συμπεριλαμβανομένων των αγριοκάτσικο των Γιούρων, κόκκινο κοράλλι και Ο Αιγαιόγλαρος. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το πάρκο με καταδύσεις ή κολύμβηση με αναπνευστήρα και, αν είναι τυχεροί, μπορεί ακόμη και να εντοπίσουν έναν ή δύο μεσογειακές φώκιες.
Βίκου - Αώου Εθνικό Πάρκο
Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην γραφική περιοχή της Ηπείρου, η Βίκου - Αώου Εθνικό Πάρκο είναι 30 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα. Με μια έκταση πάνω από 12.600 εκτάρια φαράγγια και χαράδρες, σπήλαια, λίμνες και ποτάμια και πυκνά δάση. Ιδρύθηκε το 1973, το πάρκο είναι το σπίτι για να τους λύκους, καφετιές αρκούδες και ελάφια, και είναι ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των ντόπιων για τις υπαίθριες δραστηριότητες. Ιδανική για πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, ράφτινγκ και καγιάκ, η περιοχή είναι ιδανική, αν ψάχνετε για την μαγευτική φύση, εικόνα-τέλεια ορεινά χωριά και τις δραστηριότητες αδρεναλίνη-άντλησης.
Βίκου - Αώου Εθνικό Πάρκο, Ήπειρος, Ελλάδα
Εθνικό Πάρκο της Σαμαριάς
Το φαράγγι της Σαμαριάς στη νότια Κρήτη είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης. Μέρος του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς , το φαράγγι έχει μήκος 16 χιλιομέτρων και ξεκινάει σε υψόμετρο 1.200 μέτρων σε όλη τη διαδρομή προς τα κάτω στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Ρουμέλης. Το πάρκο είναι το φυσικό περιβάλλον για περισσότερα από 450 είδη φυτών και πολλά ενδημικά ζώα, όπως η κατσίκα Κρι Κρι . Αν είστε fan πεζοπορία, το Εθνικό Πάρκο της Σαμαριάς θα πρέπει να είναι στη λίστα κουβά σας.
Παρνασσός Εθνικό Πάρκο
Κυρίως γνωστή για το χιονοδρομικό κέντρο του, ο Παρνασσός ήταν το πρώτο εθνικό πάρκο που θα συσταθεί στην Ελλάδα, το 1938. Καλύπτει μια έκταση πάνω από 14.570 εκτάρια, το πάρκο απλώνεται σε ένα ορεινό ανάγλυφο ανάμεσα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και την Αράχωβα και είναι η πατρίδα ένα ποικίλο οικοσύστημα. Προσφέροντας μια ποικιλία δραστηριοτήτων όπως σκι, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορία και να εξερευνήσετε τα ερείπια των Δελφών, το εθνικό πάρκο είναι ένας προορισμός για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα.
Όρος Εθνικός Δρυμός Ολύμπου
Δημιουργήθηκε το 1938 για το μυθολογικό σπίτι των θεών, ο Όλυμπος Εθνικό Πάρκο είναι μια περιοχή σημασία, είτε πρόκειται για οικολογικά, αρχαιολογικά ή ιστορικά. Ως εκ τούτου, το πάρκο είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, όπως είναι το φυσικό περιβάλλον για μια ευρεία ποικιλία των ειδών πανίδας και χλωρίδας (πάνω από το 25% του συνόλου των ελληνικών χλωρίδας βρίσκεται εκεί), και διαθέτει βαθιά φαράγγια, πυκνά δάση και πάνω 50 κορυφές. Κήρυξε την UNESCO βιόσφαιρας το 1981, το πάρκο είναι ένα hotspot για ορειβάτες και πεζοπόρους, όπως το πάρκο διαθέτει ένα δίκτυο καταφύγια που μπορούν να φιλοξενήσουν μια ντουζίνα άτομα ταυτόχρονα.
Εθνικό Πάρκο Πίνδου
Βρίσκεται στη δυτική Ελλάδα, το Εθνικό Πάρκο Πίνδου καλύπτει μέρος της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Αυτή η απομονωμένη περιοχή καλύπτει 6,30 εκτάρια και κυμαίνεται σε υψόμετρο 1076-2177 μέτρα. Επίσης γνωστό ως Κάλντα κοιλάδα Βάλια, το πάρκο διαθέτει ένα δίκτυο ορεινές λίμνες, πηγές και ποτάμια dotting πυκνά δάση. Το πάρκο είναι το σπίτι σε ένα μικρό πληθυσμό της Ευρασίας αρκούδων, καθώς και αγριόγατες, λύγκα και βίδρες, και πάνω από 80 είδη πουλιών. Αν και είναι ένα από τα λιγότερο επισκέφθηκε περιοχές της χώρας, η Πίνδου Εθνικό Πάρκο, προσβάσιμο από το μικρό χωριό Περιβόλι, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία και διαθέτει αναρρίχηση θέρετρο κοντά στην κορυφή Μαυροβούνι. Κάμπινγκ, έξω από την περιοχή πυρήνα, είναι δυνατόν, ενώ καγιάκ απαιτεί ειδική άδεια.
Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας
Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το Εθνικό Πάρκο Πάρνηθας καλύπτει μια έκταση 3.812 στρεμμάτων. Εκτός από το βουνό με το ίδιο όνομα, το πάρκο περιλαμβάνει λίμνες, φαράγγια και σπήλαια. Ιδανική για πεζοπορία, παρατήρηση πουλιών και ορεινή ποδηλασία , το πάρκο έχει δύο καταφύγια και είναι γνωστή για άγριες τουλίπες του. Όμως, η περιοχή είναι επίσης ένα φυσικό βιότοπο για πεύκα και έλατα, καθώς και ποικιλότητα της άγριας πανίδας και περιλαμβάνει πολλές τοποθεσίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως το Τατόι και μερικά απομεινάρια των φρουρίων.
Κόκκινα ελάφια στην Πάρνηθα, Ελλάδα | © Χρήστος Λουφόπουλος / Flickr
Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου
Βρίσκεται στα νότια του νησιού της Ζακύνθου το, το τρίτο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου διαθέτει (Caretta Caretta) τομείς της θαλάσσιας χελώνας της ωοτοκίας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ένα καταφύγιο για φώκιες, το πάρκο καλύπτει 13.500 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου του Λαγανά, στον υγρότοπο της Λίμνης Κεριού και τα δύο μικρά νησάκια των Στροφάδων. Εξερευνήστε τα νερά ή να ακολουθήσετε τα μονοπάτια προσέχοντας να μην διαταραχθεί φυσικών οικοτόπων των χελωνών.
Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, Ζάκυνθος, Ελλάδα
Εθνικό Πάρκο Σούνιο
Βρίσκεται κατά μήκος στο νότιο άκρο της Αττικής χερσονήσου, περίπου 50 χιλιόμετρα από την Αθήνα, Σούνιο National Park είναι ιδανικό για μια ημερήσια εκδρομή από την πρωτεύουσα. Κυρίως γνωστή για τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα , του θεού της θάλασσας, χτίστηκε μεταξύ 444 και 440 π.Χ., διαδραματίζει σημαντικό στην ελληνική ιστορία δια μέσου των χιλιετηρίδων. Πράγματι, το Cape Sounio είναι σημειωμένα με θρύλους και καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ομήρου Οδύσσεια . Αρχική σελίδα για πολλά είδη φυτών, το πάρκο περιλαμβάνει επίσης αρχαία ορυχεία, συμπεριλαμβανομένων Λαύριο ορυχεία αργύρου. Αν αποφασίσετε να χαλαρώσετε στην παραλία, πάμε για μια βουτιά ή να εξερευνήσετε τις γύρω σπηλιές, Σούνιο είναι ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από την πολύβουη ελληνική πρωτεύουσα.
Εθνικό Πάρκο Αίνου
Έκλεισε στο Αργοστόλι και τη Σάμη, Αίνος Εθνικό Πάρκο βρίσκεται στο νησί της Κεφαλονιάς, μέσα στην οροσειρά του Αίνου. Ιδρύθηκε το 1962, το πάρκο είναι το μικρότερο του έθνους, που εκτείνεται πάνω από 3.000 εκτάρια. Η οροσειρά καλύπτεται από ένα ενδημικό είδος δέντρου: Abies cephalonica, ή ελληνικής ελάτης, καθώς και δρυός και πευκοδάση και είναι το σπίτι σε ένα μικρό πληθυσμό των άγριων αλόγων . Το πάρκο περιλαμβάνει πολλά μονοπάτια που τρέχουν σε όλο το πάρκο που οδηγεί τους επισκέπτες σε απομονωμένες λίμνες και ξεχασμένες σπηλιές.
Eθνικό πάρκο Πρεσπών
Αλόννησος Θαλάσσιο Πάρκο
.
Εθνικό Πάρκο της Σαμαριάς
Εθνικός Δρυμός Ολύμπου
Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας
Εθνικό Πάρκο Σούνιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)