Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Όχι στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων
Όχι στην αύξηση των δημοτικών τελών
Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων καθαριότητας στους Δήμους
Όλη η κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα τους...

 
H απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ αλλά και ευρύτερα στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Λαμίας πρόκειται για 46 εργαζόμενους και στο Δήμο Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου για 25 εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να προχωρήσει στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα στην παράδοση της αποκομιδής των απορριμμάτων στους ιδιώτες, στα πλαίσια  της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, των δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και όλης της κοινωνίας.  Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών, σε διαχείριση σε όφελος του κεφαλαίου και των μεγάλων πολυεθνικών συμφερόντων, σε φαραωνικά και καταστροφικά έργα, όπως στην Πελοπόννησο και αλλού.
Η  ΝΔ και όλος ο μνημονιακός συρφετός απλά επιχαίρει και ζητάει να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με τις δημόσιες υπηρεσίες.
Η ΚΕΔΕ και η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων από την άλλη πλευρά, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και επιδιώκουν να απολύσουν τους συμβασιούχους, γιατί οι περισσότεροι Δήμαρχοι είτε αποτελούν πιστούς συνοδοιπόρους της μνημονιακής κόλασης, είτε θέλουν να ανοίξουν τον κύκλο της εξάρτησης και της ομηρείας και με άλλους συμβασιούχους!
Απέναντι σε όλους αυτούς, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να  προχωρήσει εδώ και τώρα σε άμεση νομοθετική λύση με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πέρα και ενάντια στην άθλια πολιτική των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλουν την ελαστική εργασία, την διαρκή ομηρία, μια ζωή χωρίς δικαιώματα! Όλη η κοινωνία έχει υποχρέωση να σταθεί αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματά τους.
Τώρα είναι η ώρα  για μαζικό μαχητικό  και ανυποχώρητο αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και σε όλο το δημόσιο. Για να μπει τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων και όλων μας, στην ανασφάλεια, για να καταργηθεί κάθε μορφή  προσωρινής και ελαστικής εργασίας, για να βάλουμε μπροστά το μεγάλο αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, σε  σύγκρουση με τις απάνθρωπες πολιτικές που υπαγορεύουν η ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.
Στη μάχη που δίνεται, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  βρίσκεται ολόπλευρα συμπαραστάτης και θα πρωτοστατήσει για:   
Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά.
Τη μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
Την κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των ΟΤΑ και της κοινωνίας.
Να μην περάσει καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση, για δήμους στην υπηρεσία του λαού. Όχι στην εκχώρηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους εργολάβους.
Τη χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών για την αναγκαία κοινωνικά λειτουργία τους, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο αγώνας των συμβασιούχων των Δήμων συνδέεται άμεσα με την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της, με την πάλη για την απελευθέρωση από τα δεσμά των παλιών και νέων μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και την απελευθέρωση από την σκλαβιά του κεφαλαίου που θέλει να φορτώσει στην πλάτη των εργατών την κρίση του!
Την λύση δεν θα την δώσει κανένας άλλος παρά εμείς, με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)