Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στα Θεσσαλικά Αγραφα:Γιορτή στη Νεράιδα Δολόπων Καρδίτσας.


• Η Νεράιδα το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017,ένα μικρό χωριουδάκι της περιοχής των Αγράφων , με μόλις 40 περίπου μόνιμους κατοίκους ,φωλιασμένη στους πρόποδες του βουνού Μάρτσα, ανοίγει τα φτερά της ,αποτινάσσει την απομόνωση της και πετά σε ένα κόσμο άγνωστο ,με σιγουριά και αποφασιστικότητα .
• Ως άλλη γοητευτική Νεραίδα των αλωνιών και των παραμυθιων θα γιορτάζει και η λάμψη της θα είναι τόσο εκτυφλωτική που θα την αισθανθούν όχι μόνο οι σαββατογεννημένοι και οι αλαφροΐσκιωτοι, αλλά όλοι οι φίλοι επισκέπτες μας.
• Τι Νεραΐδα Ιτάμου,τι πρώην Ευρυτανίας,τι Νεράιδα Δολόπων,τι Νεράιδα Καρδίτσας,πάντα Νεράιδα λαμπερή να καθρεφτίζεται στο επιβλητικό και αντικριστό Στεφάνι. Χάρη των πουλιών σπίνων και μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την συναντάμε και ως Σπινάσα.
• Αν οι πολιτικοί μας ήταν στο ελάχιστο οραματιστές ,τότε η επιθυμία του Χαριλάου Τρικούπη για την κατασκευή του παραμεγδόβιου εθνικού δρόμου θα γινόταν πράξη και το χωριό μας θα ήταν σε κομβική θέση.
• Η γέφυρα του Μέγδοβα έχει στοιχειώσει και χρόνια περιμένουμε με την κατασκευή της,να δώσει την ώθηση επιτέλους να ασφαλτοστρωθεί και το τελευταίο τμήμα δρόμου Νεράιδας-Μαυρομάτας.
• Επίσης ο οδικός άξονας Λίμνη Πλαστήρα –Καρπενήσι στην συντομότερη απόσταση διέρχεται από το χωριό μας,και η κατασκευή του εναπομείναντος μικρού τμήματος θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάδειξης και προβολής των ορεινών και παραμελημένων Αγραφιώτικων χωριών.
• (φωτό Δημ. Γάκης)
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)