Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου για τους συμβασιούχους του δήμου



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

4/6/2017

Είναι γνωστό το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας που συμπληρώνουν πέντε μήνες  χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί, που προσλήφθηκαν μέσω διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθαριότητα, τις τεχνικές και κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Καλύπτουν κενά που άφησε η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από το 2011, συνέπεια των πολιτικών διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων. Ιδίως στο δήμο μας που είναι ήδη αποψιλωμένος από μόνιμο προσωπικό η έλλειψη αυτών των εργαζόμενων θα έχει δραματικές συνέπειες στις τεχνικές υπηρεσίες και περισσότερο στη καθαριότητα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους συντονίζουν τον αγώνα τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κι έχουν προχωρήσει και προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα κ.α. Στις 30/5 κατέθεσαν 25 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων σε όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, πρόταση νόμου με την οποία απαιτούν νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για όλους τους συμβασιούχους, σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ήδη έχει ληφθεί απόφαση πως με τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει παράνομη την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καλεί τους επιτρόπους να μην υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής και ζητά από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν τους μισθούς που πήραν από την έναρξη της παράτασης και μετά, θα κλείσουν όλα τα γκαράζ και θα προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από πρωτοβάθμια και κλαδικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα.
 Όπως σε πολλούς δήμους της χώρας που οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για να τους καταβληθούν έως το 50% των δεδουλευμένων τους, έτσι και οι συμβασιούχοι του δήμου μας με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Λαμίας πρόκειται άμεσα να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου για να μπορέσουν να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Προϋπόθεση για την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων είναι να δώσει ο Δήμος στους εργαζόμενους εκκαθαριστικά σημειώματα αποδοχών ή αναλύσεις μισθοδοσίας ή και κατάσταση με τις οφειλόμενες κατά μήνα αποδοχές τους. Εκτός από τον Ιανουάριο η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε και αρνείται συστηματικά να δώσει κάποια από αυτά τα έγγραφα στους συμβασιούχους, παρά το γεγονός πως οι συμβασιούχοι επιδώσανε με δικαστικό επιμελητή στο Δήμο αλλά και προσωπικά στον ίδιο τον Δήμαρχο εξώδικο με το οποίο επισημάνανε πως  είναι παράνομη η άρνηση του να δώσει αυτά τα έγγραφα. Αφού μέχρι σήμερα η διοίκηση του δήμου έχει επιδείξει προκλητική αδιαφορία για το καθημερινό δράμα που περνάνε οι συμβασιούχοι και οι οικογένειες τους, εκείνοι με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας του Ν.Φθιώτιδας για να πάρουν τα έγγραφα που εκ του νόμου είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να τους δώσει και να προχωρήσουν στα ασφαλιστικά μέτρα.
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου δεν πιστεύουμε πως η αδιαφορία και η άρνηση από τη διοίκηση του Δήμου να κάνει κάτι που είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη για να μπορέσουν οι συμβασιούχοι να βάλουν κυριολεκτικά ένα πιάτο φαί στο τραπέζι τους είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή και κακού χαρακτήρα του ίδιου του δημάρχου. Είναι μέρος μιας συνολικότερης πολιτικής που προωθείται από την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου με πρόφαση τα μνημόνια και το χρέος και θέλει τους δήμους όλης της χώρας να παραδίδουν σε εργολάβους βασικές πτυχές της λειτουργίας τους όπως την καθαριότητα, τις κοινωνικές υπηρεσίες κ.α. Αποτελεί μέρος μιας πολιτικής που ξεκινά από τη ΕΕ και θέλει και τους δήμους αρωγούς στην ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών και πολυεθνικών ομίλων. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η διοίκηση του Δήμου από την αρχή της θητείας της με χαρακτηριστικό παράδειγμα το βιαστικό και άμεσο ξεπούλημα του λιμανιού των Καμένων Βούρλων. Αποτελεί μέρος μιας πολιτικής που στρέφεται σε τελική ανάλυση ενάντια στα συμφέροντα των ίδιων των δημοτών αφού οδηγεί σε υποβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου, με πολύ ακριβότερο κόστος για τους δημότες και χειρότερους όρους δουλειάς για τους εργαζόμενους στους εργολάβους.
Η δημοτική μας παράταξη δεσμεύεται πως θα στηρίξει οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία και νομική ενέργεια αναλάβουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο μας για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, να λήξει η πολιτική τους ομηρεία μέσω των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και να κατοχυρώσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Λαϊκή Συσπείρωση
Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)