Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελεύθεροι από σήμερα όλοι οι πλειστηριασμοί


Eλεύθεροι είναι από σήμερα οι πλειστηριασμοί ,μετά τη διακοπή της οκτάμηνης αποχής των συμβολαιογράφων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συμβολαιογράφων Αθηνών Γιώργο Ρούσκα «από την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, και μετά από αποχή 8 μηνών, όλοι οι πλειστηριασμοί είναι «ελεύθεροι.
Για όποιον δηλαδή δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να ανακόπτει ή να αναβάλλει τον πλειστηριασμό, τότε η διαδικασία θα προχωρά κανονικά χωρίς καμία εξαίρεση (εφόσον υπάρχει απαίτηση εκκαθαρισμένη)», τόνισε ο κ. Ρούσκας.
«Οι τράπεζες είναι εξαιρετικά προσεκτικές αυτή την περίοδο. Όμως για το 2018 έχουν προγραμματίσει 20.000 πλειστηριασμούς κατά προσέγγιση. Σημειωτέων όμως υφίσταται και ένα μεγάλο απόθεμα πλειστηριασμών που έπρεπε να γίνουν και δεν έχουν υλοποιηθεί», συμπλήρωσε ο κ. Ρούσκας.
Οι πλειστηριασμοί πλέον αφορούν όλα τα ακίνητα, για όλες τις οφειλές και χωρίς όριο στο ποσό κατάσχεσης. Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού ορίζεται πλέον από πιστοποιημένους εκτιμητές. Αν ματαιωθεί ο πλειστηριασμός επαναλαμβάνεται η διαδικασία μετά από 40 ημέρες και αν ματαιωθεί και πάλι τότε το δικαστήριο ενδέχεται να δώσει εντολή να μειωθεί η τιμή της πρώτης προσφοράς.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)