Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κώστας Μπακογιάννης: Σήκωσε στους ώμους του τον παππού του (φωτογραφίες)

Με την δυνατή φωνή «Αθάνατος» χιλιάδες πολίτες συνόδευσαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έξω από τη Μητρόπολη της Αθήνας και έως το αυτοκίνητο που μεταφέρει τη σορό του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Από κει, με C- 130 και συνοδεία των παιδιών και των εγγονιών του, θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι στα Χανιά, όπου αύριο θα ταφεί πλάι στη σύντροφο της ζωής του, την αγαπημένη του Μαρίκα.

Η σορός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί και χιλιάδες άνθρωποι απηύθυναν τον τελευταίο χαιρετισμό στον πολιτικό άνδρα που σφράγισε με την παρουσία του εξήντα και πλέον χρόνια κοινοβουλευτικού βίου. Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης αποχαιρέτισε τον πατέρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για τον πολιτικό άνδρα και την βαριά κληρονομιά- παρακαταθήκη που αφήνει στον τόπο μίλησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Παραστάτες στη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν βρακοφόροι της Κρήτης. Όμως, την ύστατη ώρα το σκεπασμένο με τη Γαλανόλευκη φέρετρο σήκωσαν στους ώμους τους τα εγγόνια του εκλιπόντος, μεταξύ αυτών και ο Κώστας Μπακογιάννης περιφερειάρχης Στερεάς, αποδίδοντάς του την πρέπουσα τιμή. Στα χέρια του, ο επί σαράντα χρόνια έμπιστός του άνθρωπος, η «σκιά του», Μανούσος Γρυλλάκης, κράτησε τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τον συνόδευσε και αυτή τη φορά, όπως έκανε πάντα, στο αυτοκίνητο που μετέφερε τη σορό του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)