Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ Α21 2016-2017 & πολυτεκνικών-προνοιακών-ΟΑΕΔ



ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ Α21 


Πληρωμή των επιδομάτων ΟΑΕΔ 2017

Μέχρι 30 Ιουνίου πρέπει να κατατεθούν στον ΟΓΑ (oga.gr) οι αιτήσεις Α21 προκειμένου  να λάβουν οι δικαιούχοι τη β΄ δόση των επιδομάτων και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την είσπραξής της, όπως έκανε γνωστό ο Οργανισμός.

Η ανακοίνωση του ΟΓΑ ενημερώνει:
Τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι, ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της Β’ δόσης 2017 έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.
Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις  πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και θα υποβληθούν μέχρις τις 30/6/2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της Β’ δόσης 2017.
Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ’ δόσης.

 **************************


Όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), στις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ(αριστερά), και  «Υπηρεσίες προς το Κοινό», 

Στην εφαρμογή του ΟΓΑ  μπορείτε να ελέγξετε εάν έχει εγκριθεί η δόση για το επίδομα τέκνων. 

Συμπληρώνετε: ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Αρ. αίτησης: Έτος και αμέσως θα δείτε αν συμπεριλαμβάνεστε στην επόμενη καταβολή χρημάτων που θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οικογενειών.

για  να ενημερωθείτε  για το λόγο μη πληρωμής  καθώς και για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε στον ΟΓΑ.




ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΑΕΔ




Από την επόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου θα καταβάλλεται το δώρο Πάσχα στους ανέργους του ΟΑΕΔ, όπως και τα υπόλοιπα επίδοματα του Οργανισμού.

Αναλυτικά:

Από την Παρασκευή 7 Απριλίου θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Από την Παρασκευή 7 Απριλίου θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 7-23 Απριλίου.

Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.



Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις το χρόνο.
Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια

     Με το ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α'/12-11-2012) θεσπίζεται Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

Με το ν.4141/2013 αρ.40 θεσπίζεται Ειδικό Επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ Α21
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Α21 (ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Α21 ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω του περιβάλλοντος TaxisNet μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής δήλωσης)
ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Δείτε ΕΔΩ  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ τη Φορολογική δήλωση 

Πολυτεκνικό επίδομα ΟΓΑ


Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες (ή ενταγμένες σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης) ή αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.Στις 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 €.
Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.500, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση. Προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν οι πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι οποίες δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα του προηγούμενου έτους.Για πληροφορίες σχετικά με τους δικαιούχους, τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά καθώς και κάθε χρήσιμη και αναγκαία πληροφορία σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ  www.oga.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233,213-1519310 του Κλάδου Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.


Προνοιακό επίδομα

Από την 1η Οκτωβρίου 2015  οι νέες αιτήσεις για καταβολή προνιακού επιδόματος υποβάλλονται αποκλειστικά στο δήμο μόνιμης διαμονής
Μόνο στο δήμο μόνιμης διαμονής τους πλέον θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση για τη χορήγηση ή τη συνέχιση των προνοιακών επιδομάτων
Σύμφωνα με τη νέα διάταξη  (Ν. 4331/2015 άρθρο 1 παράγραφος 2από την 1η Οκτωβρίου 2015  οι πολίτες υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά στο δήμο μόνιμης διαμονής τους και μόνο
Ενεργοποιήθηκε σήμερα ημέρα Παρασκευή η εφαρμογή που θα μπορούν οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να ενημερωθούν ,στην ιστοσελίδα του Οργανισμού oga.gr ,για ποιο λόγω δεν τα έχουν πάρει καθώς και να ελέγξουν τις αιτήσεις τους Α21
***************

κάντε κλικ...>>>> Πότε πληρώνονται οι συντάξεις-ΕΚΑΣ-Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ- Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ 
κάντε κλικ...>>>> Δείτε ποιοι φοιτητές δικαιούνται 1.000 € φοιτητικό στεγαστικό επίδομα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)