Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τετραημερο «λουκετο» στους Δημους λογω κινητοποιησεων των εργαζομενων


«Λουκέτο» για τέσσερις συνεχείς ημέρες μπαίνει από αύριο, Σάββατο 20 Μαϊου, στους Δήμους, λόγω των κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων, καθώς και για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.
 
Οι Δήμοι απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής τους, αυτό το διάστημα να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους, ενώ αναβάλλονται προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 
Η ΠΟΠ-ΟΤΑ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από την εργασία τους για το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Μαϊου, ενώ η τελευταία προκήρυξε 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 22 και 23 Μαϊου.
 
Υπενθυμίζεται, ότι παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, τη Δευτέρα 22 Μαϊου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 11:00, ενώ την Τρίτη, στις 09:00, οι συμβασιούχοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Διαβεβαιώσεις του Π. Σκουρλέτη προς την ΠΟΠ-ΟΤΑ ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους  

Θετικά μηνύματα για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων των δήμων αλλά και για τους παιδαγωγούς των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποκόμισε η αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ από τη συνάντησή της, σήμερα το μεσημέρι, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μάρκο Δαρδαμάνη, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε με βάση το σκεπτικό της να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων αλλά και την εργασία τους έως τη λήξη των συμβάσεων.
 
Για το θέμα της ένταξης στα νηπιαγωγεία των παιδιών από τεσσάρων ετών, ο υπουργός διευκρίνισε στους συνδικαλιστές ότι η σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν για τα παιδιά τους ανάμεσα στο νηπιαγωγείο και τον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν θα οδηγήσει σε μείωση των θέσεων απασχόλησης στους δημοτικούς σταθμούς αλλά με τη φιλοξενία μικρότερων παιδιών πιθανόν να αυξηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

(ΑΠΕ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)