Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτή είναι η μοναδική Πολύδροσος – Ένα από τα ομορφότερα χωριά του Παρνασσού

Αυτό το κεφαλοχώρι της Φωκίδας, γνωστό στους ντόπιους και ως Σουβάλα, πολύ κοντά στην Αγόριανη, είναι πραγµατικά ένα σηµαντικό κοµµάτι του µύθου του Παρνασσού και συγκεντρώνει όλο και µεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες – µάλιστα, όλον το χρόνο!
polydrosos2
Το εντοπίσαµε σε ένα από τα ωραιότερα σηµεία του βουνού, στα βορειοδυτικά, µε µεγάλο πλεονέκτηµά του την κοντινή απόσταση από το Χιονοδροµικό Κέντρο. Η φύση εδώ προκαλεί το θαυµασµό µας, καθώς ο κατάφυτος ορεινός όγκος δίνει σταδιακά τη θέση του στην όµορφη κοιλάδα του Βοιωτικού Κηφισού. Το χωριό προσφέρει τα πάντα: παραδοσιακές ταβέρνες, καταστήµατα µε τοπικά προϊόντα, σύγχρονα και περιποιηµένα καφέ, συγκεντρωµένα κυρίως στην κεντρική πλατεία – το πιο ζωντανό σηµείο του χωριού, µε τη µεγάλη εκκλησία να δεσπόζει στο κέντρο της και τα παιδιά να παίζουν στον αυλόγυρό της! Το βράδυ η εκκλησία φωτίζεται και µετατρέπει την πλατεία σε ένα πολύ ατµοσφαιρικό σηµείο… Περπατώντας, η ηρεµία και η οµορφιά του µέρους µάς συνεπαίρνει και οι αισθήσεις µας παρασύρονται από τις εικόνες που βλέπουµε και τη γαλήνη που νιώθουµε…! Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι πολλές νέες οικογένειες ζουν πλέον εδώ µόνιµα, αφού έχουν εγκαταλείψει τη ζωή στις µεγαλουπόλεις – όπως µας είπαν πολλοί, το χωριό προσφέρει ποιότητα ζωής στους ίδιους και τα παιδιά τους.
polydrosos3
Εντύπωση, επίσης, µας έκαναν οι πολύ προσεγµένοι ξενώνες (και µάλιστα σε προσιτές τιµές) που βρήκαµε στην Πολύδροσο, όπως ο Έρωχος και το Naiades Village, γεγονός που εξασφαλίζει στον επισκέπτη ξεκούραστες χειµερινές διακοπές, µε φόντο την οµορφιά του τόπου και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων…
polydrosos4
Tip: Στο δρόµο προς το χιονοδροµικό, δεν θα παραλείψετε να περάσετε από την Άνω Σουβάλα (που είναι ουσιαστικά το παλιό χωριό της Σουβάλας, πριν οι κάτοικοι αναγκαστούν από έναν ισχυρό σεισµό να κατέβουν πιο χαµηλά). Ο µικρός οικισµός είναι µια ευχάριστη έκπληξη, µε εντυπωσιακά αρχοντικά και θαυµάσιες επιλογές για παραδοσιακό φαγητό. Επίσης, οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ανακαλύψουν εξαιρετικές διαδροµές (Ε22). Τέλος, στα µεγάλα συν της Πολύδροσου είναι ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από µέρη που θέλετε να δείτε, όπως η ιστορική Γραβιά και ο εθνικός δρυµός της Οίτης.
polydrosos5
Πηγή:ΑΡΑΧΩΒΑ MAGAZINE
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)