Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεδριο για την πληροφορικη και τις νεες τεχνολογιες ως μοχλους αναπτυξης για τις ελληνικες πολεις


«Η κρίση θα είχε αποφευχθεί εάν η τεχνολογία είχε χρησιμοποιηθεί έγκαιρα» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο του δεύτερου ετήσιου συνεδρίου για τις «έξυπνες πόλεις» και τους «ψηφιακούς πολίτες» που πραγματοποιείται χθες και σήμερα στην Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, «η αυτοδιοίκηση οφείλει να αφομοιώσει με γρήγορο ρυθμό τις νέες τεχνολογίες» επισημαίνοντας, το «κενό στη διαλειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου».
Για τον «έξυπνο» τουρισμό και τους «έξυπνους» προορισμούς έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως βασικές προτεραιότητες του υπουργείου.
Όπως είπε, με βάση επίσημα στοιχεία, δημιουργήθηκαν 125.000 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο τετράμηνο του 2017, λόγω της αύξησης του τουρισμού, ο οποίος διανύει το δεύτερο έτος με ρεκόρ αφίξεων, τόνισε η κ. Κουντουρά, επισημαίνοντας ότι στρατηγικός στόχος του υπουργείου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, οι νέες αγορές όπως η Κίνα, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων. Η κ. Κουντουρά επεσήμανε την αξία των νέων τεχνολογιών προκειμένου να προστατευτεί το τουριστικό μας προϊόν.

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έκανε λόγο για έναν «διμέτωπο αγώνα, βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, καθώς και της βελτίωσης της ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες».

«Οφείλουμε να ανατάξουμε τον τόπο, με αιχμή του δόρατος τις νέες τεχνολογίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει σημαντική υστέρηση που προστίθεται στην κρίση χρέους».
«Επιβάλλεται ένας νέος τρόπος άσκησης διοίκησης», προκειμένου όπως είπε, «να υπερφαλαγγίσουμε χρόνιες παθογένειες και παλαιωμένες νοοτροπίες».
Όπως υπογράμμισαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων, ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Πέτρος Ινιωτάκης, απαιτείται μία συνολική διοικητική μεταρρύθμιση στο κράτος και στην ΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, βασικά εμπόδια στο να εκσυγχρονιστούν οι ελληνικές πόλεις, αποτελούν οι παλαιωμένες νοοτροπίες, η γραφειοκρατία, η δυσπιστία της κεντρικής διοίκησης προς την τοπική αυτοδιοίκηση που μεταφράζεται σε ένα ελλιπές θεσμικό, αλλά και το έλλειμμα οικονομικών πόρων και χρηματοδοτήσεων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη στην Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ ΔΑΕΜ, στον Δήμο Λαμιέων, στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην τιμώμενη πόλη του συνεδρίου, τα Τρίκαλα, ενώ τιμητική διάκριση παρέλαβε και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής.

(ΑΠΕ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)