Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (ΠΖ) ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΧΟΥΤΗ


raxoutis
Ο 19χρονος στρατιώτης Βασίλης Ραχούτης, έχασε την ζωή του στο ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα» στις 26-09-2000, προσπαθώντας να σώσει όσους περισσότερους συνανθρώπους του μπορούσε. Έκανε αυτό που είχε μάθει πολύ καλά στα λίγα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει, να βοηθά τους συνανθρώπους του!

Πνίγηκε παλεύοντας με τα κύματα και την εξάντληση, προσπαθώντας να σώσει ένα μωρό, αφού πρώτα είχε σώσει την μητέρα του.
Ήταν 22.15 το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000 όταν το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σάμινα» προσέκρουσε στο σύμπλεγμα βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου.

Αμέσως μετά την πρόσκρουση επικράτησε τρόμος και πανικός στο πλοίο. Το ρεύμα στο πλοίο κόβεται και επικρατεί συσκότιση. Επιβάτες και πλήρωμα πηδούν στο νερό για να σωθούν ενώ κάποιοι πιο ψύχραιμοι ψάχνουν τις σωστικές λέμβους. Το ρήγμα που υπέστη το πλοίο από τη σύγκρουση ήταν τόσο μεγάλο που μέσα σε 25 λεπτά το Εξπρές Σάμινα βρέθηκε στο βυθό του Αιγαίου παρασέρνοντας στο θάνατο 81 από του συνολικά 510 επιβάτες.
Πολλοί επιβάτες κατηγόρησαν το πλήρωμα για αδιαφορία, αρκετοί μίλησαν για τις προδιαγραφές του Σάμινα που δε θα έπρεπε πια να εκτελεί δρομολόγια αλλά και για τις ευθύνες του πλοίαρχου και υποπλοίαρχου.
http://lamianow.gr
 
1
http://lamianow.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/05/24.html#ixzz4iY4qdxoS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)