Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΕΑ: Διευκρινίσεις για τις κάρτες, τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ και την ανανέωση της κάρτας ανεργίαςΟ γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δ. Καρέλλας παρέχει διευκρινίσεις για την πληρωμή του ΚΕΑ, τη διακοπή του για όσους δεν ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ και το εισόδημα από τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.

Έγινε η πληρωμή για τη β' δόση του ΚΕΑ στους δικαιούχους και ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δ. Καρέλλας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ καθησύχασε τους δικαιούχους ότι τα χρήματα πιστώνονται στους λογαριασμούς τους ανεξάρτητα αν έχουν παραλάβει την κάρτα ή όχι.

«Εφόσον η κάρτα έχει εκδοθεί τα χρήματα πιστώνονται στο λογαριασμό των δικαιούχων και την κάρτα, ανεξάρτητα αν την έχουν παραλάβει ή όχι», εξήγησε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δ. Καρέλλας.
«Είναι καθαρά θέμα χρόνου» τόνισε. Απαντώντας αν μπορεί να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών απάντησε ότι οι τράπεζες έχουν τις δικές τους διαδικασίες, ενώ εξήγησε ότι δημιουργούνται προβλήματα από διάφορα λάθη που υπάρχουν είτε στη διεύθυνση, είτε σε λάθη στο λογαριασμό των δικαιούχων.

Τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν από τους δικαιούχους σε επικοινωνία με την τράπεζα είπε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας καθησυχάζοντας παράλληλα ότι τα χρήματα δεν χάνονται αλλά πιστώνονται στους λογαριασμούς, τον επόμενο μήνα. Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν παραλάβει την προπληρωμένη κάρτα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με την τράπεζα που είναι ο λογαριασμός τους.

Σταδιακά στήνεται το ολοκληρωμένο σύστημα του εισοδήματος αλληλεγγύης καθώς δεν είναι μόνο οικονομική ενίσχυση αλλά μια σειρά διευκολύνσεων και ενισχύσεων που περιλαμβάνει, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Επίσης αναφέρθηκε και για το θέμα σχετικά με τη διακοπή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης εφόσον δεν γίνει ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ (χάνουν το ΚΕΑ όσοι δεν ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας).

Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα ο κ. Καρέλλας τόνισε ότι όσοι διαθέτουν τα εισοδηματικά όρια προφανώς είναι δικαιούχοι και θα λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα που δικαιούνται, παρόλα αυτά, τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ μετράνε στο εισόδημα.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)