Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι προβλέπει η σύμβαση για τα έργα στην παραλιακή Αγίου Κωνσταντίνου

Υπεγράφη σύμβαση «ανάσα» 3,8 εκατομμυρίων ευρώ  από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  για παρεμβάσεις βελτίωσης και συμπλήρωσης του παράπλευρου δικτύου του Αυτ/μου ΠΑΘΕ και για την  ανακατασκευή της παραλιακής οδού του Αγ. Κωνσταντίνου,  την επαναδιαμόρφωση του ισόπεδου κόμβου Καμένων  Βούρλων και τη σήμανση και ηλεκτροφωτισμό του ισόπεδου κόμβου Λογγού.
Υπεγράφη χθες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  σύμβαση  ύψους 3.869.447,29 ευρώ (με Φ.Π.Α), με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή έργων πνοής, που θα δώσουν οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων.
Με τις συγκεκριμένες  παρεμβάσεις  που προβλέπονται από τη σύμβαση:
α) θα δημιουργηθεί  αξιόπιστη οδική υποδομή, η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας και της Οδικής Ασφάλειας και του επιπέδου εξυπηρέτησης του Παραπλεύρου του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στους γειτνιάζοντες οικισμούς,
β) θα τονωθεί η αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού του Αγ. Κωνσταντίνου, και
γ) θα αυξηθεί η προσβασιμότητα στο Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ειδικότερα με τη συγκεκριμένη σύμβαση  ανακατασκευάζεται η παραλιακή οδός Αγίου Κωνσταντίνου από τον ισόπεδο κόμβο (Ι.Κ.) με οδό της κάτω διάβασης Κ.Δ. 45 έως Ι.Κ. με κλάδο 1 Α.Κ. Λατομείου. Η ανακατασκευή περιλαμβάνει την αναβάθμιση της διατομής διαχωρίζοντας την κυκλοφορία με κεντρική νησίδα, την κατασκευή κυκλικού κόμβου στο κέντρο της πόλης με δυνατότητα κίνησης των οχημάτων προς όλους τους προορισμούς, την κατάργηση της παράπλευρης οδού στο κεντρικό τμήμα του οικισμού και στην περιοχή του λιμανιού επιπλέον συνδέσεις του ρεύματος προς Λαμία με την πόλη.
Παράλληλα στις εργασίες περιλαμβάνονται σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας προς αποφυγή ατυχημάτων, που αφορούν:
α) Τη σήμανση και ηλεκτροφωτισμό στον ισόπεδο κόμβο Λογγού.
β) Την επαναδιαμόρφωση του ισόπεδου κόμβου εισόδου Καμένων Βούρλων (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ Ι.Κ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης) και
γ) τα έργα προστασίας των πρανών της παραλιακής οδού Αγ. Κων/νου σε τμήματα που έχουν υποστεί βλάβες
Με την υπογραφή της σύμβασης δίνονται  λύσεις και απαντήσεις  από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στα χρόνια αιτήματα των τοπικών  κοινωνιών  και ανοίγει ο δρόμος για την οριστική διευθέτηση των απαραίτητων  έργων στην περιοχή.
Η σύμβαση εντάσσεται στο «Παράπλευρο Δίκτυο Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ - Ανακατασκευή  Παραλιακής  Οδού  Αγ. Κωνσταντίνου (Ν.Ε.Ο. 1), συνολικού προϋπολογισμού: 8.600.000,00 €.
Η  προθεσμία για την εκτέλεση  του έργου έχει καθοριστεί σε δεκαπέντε (15) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)