Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ


Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ τιμά με 24ωρη Παμφθιωτική Απεργία τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Δευτέρα 1 Μάη 2017. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά βρισκόμαστε σε θέση μάχης. Ως εργαζόμενοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΛΗΛΩΝΟΥΜΕ μαζικά ενάντια στις απολύσεις, στην καλπάζουζα ανεργία, στην κατακρεούργηση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
Ιστορικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν στοχοποιηθεί και «εκτελούνται» καθημερινά, στο όνομα του ανταγωνισμού, των ελλειμμάτων και του χρέους. Ενόψει της νέας συμφωνίας της Κυβέρνησης με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με νέα εκβιαστικά μέτρα. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέες μειώσεις μισθών, μείωση του αφορολόγητου, νέες επιδρομές στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες.
Μπροστά σ΄αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, της Ευρώπης, ολόκληρου του κόσμου, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων τους, καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο δρόμο που χάραξαν οι ηρωικοί αγωνιστές στο Σικάγο του 1886 και στη Θεσσαλονίκη του 1936, ενάντια στο τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, και ανέργους, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.
Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και όλους τους συμπολίτες μας την Δευτέρα 1η Μάη και ώρα 10:00 π.μ. στην Πλατεία Διάκου.
Συγχρόνως απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας για κοινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Σπίτι των Εργαζομένων στην Πλατεία Διάκου. Η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος ξεκινάει και εδραιώνεται στην πράξη, στους αγώνες και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά ενότητας και αγώνα»
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ
ΩΡΑ: 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Π

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)