Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εργα 3,9 εκ ευρω για Αγιο Κωνσταντινο και Καμενα Βουρλα υπεγραψε σημερα ο υπουργος Υποδομων




Yπογράφηκε σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών, από τον ανάδοχο, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου του παραλιακού μετώπου στον Αγιο Κωνσταντίνο . Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 3,9 εκατ. ευρώ και, εκτός του παραλιακού μετώπου του Αγ. Κωνσταντίνου, περιλαμβάνει και την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στα Καμένα Βούρλα και τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου στον Λογγό.Παρά την ύπαρξη της νέας μελέτης, το έργο δεν υλοποιείτο επί σειράν ετών. Η  σημερινή κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ,  αποφάσισε να υλοποιήσει το έργο , ικανοποιώντας ενα χρόνιο αίτημα για την ευρύτερη περιοχή .

Όπως είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και ευρύτερα, στους πολίτες της Φθιώτιδας, εδώ και αρκετά χρόνια κατασκευάσθηκε το έργο διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου και του λιμένα του Αγ. Κωνσταντίνου. Ηταν ενα  έργο χωρίς πρόβλεψη αντιπλημμυρικής προστασίας και με απομόνωση του χώρου της πόλης από αυτόν του λιμένα, λόγω των στηθαίων της εθνικής οδού που προέβλεπε η μελέτη του , επισημαίνει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Καραναστάσης . 
Συνέπεια της κατασκευής αυτής υπήρξε το οξύ πρόβλημα που αντιμετώπιζε σχεδόν κάθε χειμώνα ο Αγ. Κωνσταντίνος, από τις πλημμύρες των παρακείμενων χειμάρρων.

Μετά από παρεμβάσεις φορέων και της τοπικής κοινωνίας, συντάχθηκε νέα μελέτη (αποσπάσματα της οποίας , η οποία αντιμετωπίζει τα παραπάνω προβλήματα.
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)